Subota, 20. travnja 2024.

BICIKLISTIČKI SPEKTAKL Veliki Rotorov maraton i ove godine kreće iz centra Koprivnice

Brdsko-biciklistički maraton XCM Koprivnica u organizaciji Biciklističkog kluba Rotor i ove će se godine održati u našem gradu. Lani smo uživali u dvodnevnom spektaklu u kojem je sudjelovalo gotovo tristo biciklista iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Sigurni smo da nas i ove godine čekaju dva i više nego uzbudljiva dana.

— Prijave će krenuti standardno prema pravilniku 30 dana prije same utrke. Sigurni smo da nas ponovno u Koprivnici čeka jedan fantastičan i sportski i turistički događaj. Prošlogodišnje brojke govore da je lijep broj ljudi spavao za vikend u našem gradu, da se lijepo provelo, da su bili vrlo zadovoljni i stazom i gostoprimstvom u Koprivnici i u konačnici cijelom ponudom koju smo im pripremili — rekao nam je predsjednik BK Rotor Siniša Herman.

>> Pogledajte fotogaleriju s prošlogodišnjeg maratona XCM Koprivnica

Utrka će se voziti 7. svibnja, a bodovat će se za Prvenstvo Hrvatske. Da je puno više od samog natjecanja i skupljanja bodova govori nam biciklijada koja će sve zainteresirane voditi na Jagnjedovečku legendu, manifestaciju koja se održava dan prije utrke.

Kako je potvrdio Rotorov predsjednik, ponovno će se voziti u dvije kategorije: natjecateljskoj i rekreativnoj. Staza će se, uspoređujući s prošlogodišnjom, poklapati u 90 posto svoje trase, što znači da će biciklisti zaista moći uživati. Ipak, jedan detalj mora se istaknuti ispred svih, a to je zaista impresivan start i cilj na glavnom koprivničkom trgu.

— Aposlutno da i to je ono u čemu nas svi podržavaju, od Grada do svih sponzora. Polako to prerasta u neku tradiciju, a tko zna, možda to preraste i u neki brend Koprivnice. Mislim da je definitivno pun pogodak start i cilj u centru grada. Mislim da je to bio jako važan događaj što se tiče sportskog i turističkog segmenta ukupno gledano — zaključio je Herman.

Sigruni smo da nas čeka još jedan spektakl na dva kotača u našem gradu. Brojni natjecatelji pokušat će uhvatiti vrijedne bodove za Prvenstvo Hrvatske, dok će rekreativci moći uživati u ljepotama našeg krajolika.

zatvori