Utorak, 16. travnja 2024.
Home Aktualno ZAŠTO JE EVOLUCIJA ISTINITA? Ne propustite zanimljivo predavanje

ZAŠTO JE EVOLUCIJA ISTINITA? Ne propustite zanimljivo predavanje

0
ZAŠTO JE EVOLUCIJA ISTINITA? Ne propustite zanimljivo predavanje
Ciklus predavanja ‘Skeptici u pubu’ koji u Koprivnici provodi udruga Mamuze nastavlja se ovoga četvrtka. Tema je evolucija, odnosno zašto je ova temeljna teorija suvremene biologije istinita i zašto nisu u pravu oni koji uporno govore protiv nje.

Pritom će biti predstavljena knjiga “Zašto je evolucija istinita” Jerryja Coynea, glasovitog popularizatora znanosti i istaknutog zastupnika ateizma. Coyne je upravo s ovom knjigom, objavljenom 2009 godine, postao poznat široj javnosti, a u svom djelu čitatelje želi na pristupačan način upoznati s teorijom evolucije uz obilje dokaza za nju te pokazati kako neki od tih dokaza istovremeno predstavljaju nepremostive poteškoće za kreacionizam i inteligentni dizajn, odakle najviše kritike evolucije i potječe.

A kako je geologija za evoluciju ono što je fizika za astronomiju – neophodan kontekst za razumijevanje procesa – predstavljanje knjige bit će popraćeno predavanjem geologa Tihomira Marjanca o klimi u geološkoj prošlosti Zemlje.

Gostuju Dario Hrupec, Ivan Kraljević i Tihomir Marjanac, a večer evolucije u Pixelu počinje u četvrtak, 16. veljače od 20 sati.

 

zatvori