Utorak, 23. travnja 2024.

Verica Rupčić i dalje na čelu Zajednice žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski’

Županijska Izborna skupština Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” održana je u INA-inoj dvorani u Đurđevcu.

Za predsjednicu je jednoglasno izabrana dosadašnja predsjednica Verica Rupčić, dok Županijsku organizaciju ZŽKZ čine: Katarina Budaj, Zlatica Gajski, Martina Gazdek, Agata Hudoletnjak, Nadica Ivančan, Irena Jagarinec, Vesna Križan, Danijela Matoić, Ankica Plečić, Branka Prpić, Zdenka Pugar i Božica Trnski.

Izabrane su i izaslanice za Izborni sabor Zajednice žena, koji će se održati 25. veljače u Zagrebu: Agata Hudoletnjak, Irena Jagarinec, Vesna Kovač, Katarina Kozarić-Šabarić, Iva Maletić, Danijela Matoić, Renata Patačko, Ivana Pavunić, Ivanka Perić Novak, Ankica Paula Plečić, Ana-Marija Prpić, Branka Prpić, Zdenka Pugar i Božica Trnski.

Saborski zastupnik i dopredsjednik ŽO HDZ-a Damir Felak je izrazio zadovoljstvo aktivnostima i kontinuiranim radom Zajednice žena, koja je uz mladež najaktivniji dio stranke. Također je istaknuo važnost sudjelovanja žena u stranačkom životu uz naglasak na potrebu većeg angažmana žena, što će rezultirati i većom zastupljenošću žena u politici na lokalnoj razini. Izaslanice je pozdravio i dopredsjednik ŽO HDZ-a i načelnik općine Sv. Petar Orehovec Franjo Poljak te je naglasio bitnu ulogu žena u svim segmentima našega društva. Zahvalio je članicama na postignućima i pozvao ih da nastave s aktivnostima, koje doprinose i dobrim rezultatima na izborima. Istaknuo je potrebu suradnje na svim razinama, od općinskih i gradskih odbora te županijskog odbora, kao i na nivou stranačke središnjice te zaželio uspješan rad novoizabranom vodstvu.

Predsjednica Verica Rupčić je zahvalila na ukazanom povjerenju uz obvezu nastavka svih aktivnosti i u sljedećem mandatu, a o kojima je govorila u izvješću o radu, kao i o ostvarenju novih ideja svih članica, koje su dobrodošle i koje će donijeti svježinu.

Članice će i dalje raditi na poboljšanju uloge i položaja žena, te promicanju jednakosti osiguravanjem ravnopravnosti i jednakih mogućnosti sudjelovanja žena u društvenom, političkom, kulturnom i javnom životu, kao putu do pravednoga društva u kojem se ostvaruju i poštuju sva ljudska prava. Posebni naglasak je na jačanju položaja žena unutar Hrvatske demokratske zajednice i definiranje političkih stajališta njezinih članica u temeljnim političkim pitanjima današnjice. Nastavit će se s humanitarnim aktivnostima, po čemu je Zajednica žena prepoznatljive od samog početka.

Predsjednica je naglasila: “Bit ćemo aktivne sudionice političkog života u svojim lokalnim sredinama te vas pozivam da se uključite u pripreme i kampanju za lokalne izbore s jasnim artikuliranjem svojih ambicija, ali vodeći računa o svojem političkom i društvenom angažmanu i posebice o dosadašnjim rezultatima svojega rada.

Tu vam želim reći koliko je važno da osnažimo svoje mjesto u našem društvu, prije svega da se izborimo za mogućnost jednakopravne komunikacije s muškarcima, koja često izostaje. Zato je od izuzetne važnosti da u svim svojim aktivnostima očekujemo puno uvažavanje i poštovanje, koje zaslužujemo. I ono što je posebno važno i potrebno – to je umrežavanje žena. Bitno je da sve vi aktivno radite upravo u tom segmentu. I zato vas pozivam da se povezujete, da nastojite zajedno raditi, surađivati; da zatomite u sebi sve negativnosti, ljubomoru i jal. Budite jedna uz drugu, budite si međusobna potpora u svemu. Jer samo zajedništvo, suradnja, međusobno uvažavanje, tolerancija, prihvaćanje različitosti i pozitivni pristup svim segmentima mogu donijeti boljitak svima nama-ženama, ali i muškarcima, a to znači i našem cjelokupnom društvu.”

zatvori