Utorak, 23. travnja 2024.

Sobota: Jandroković nam ne dolazi reći koga da izaberemo za kandidata, podržat će našu odluku

Županijski odbor HDZ-a okupit će se danas u 16:30 nakon čega bi konačno trebalo biti odlučeno kako će ta stranka izaći na svibanjske lokalne izbore.

Za sada je sigurno da će stranka biračima u županiji ponuditi samostalnu listu za Županijsku skupštinu, a kad je pak riječ o kandidatu za župana, odlučit će između potpore Mrežinom Darku Korenu i isticanja vlastitog kandidata.

— Hrvatska demokratska zajednica ima nekoliko prijedloga svog kandidata za župana. No, ako je naša procjena da ćemo s nekim drugim kandidatom i koalicijskim partnerima polučiti bolji rezultat, ne vidim zašto bi to bio problem. Posebice ako bi to bio Darko Koren s kojim smo u zadnjih osam godina odlično surađivali — rekao je Dravi.info predsjednik županijskog HDZ-a Darko Sobota.

 

U HDZ-u nema raskola, ali protivničke stranke i nezavisne liste nastoje izazvati raskol između HDZ-a i aktualnog mu koalicijskog partnera Darka Korena s kojim ih povezuje uspješna suradnja u vođenju Koprivničko-križevačke županije u proteklih osam godina, ocijenio je Sobota: — Na taj način bi se zapravo i umanjila naša ukupna pobjeda. U našoj stranci su odgovorni ljudi i mi ćemo donijeti prave odluke, ali, kao što sam rekao, takve odluke koje će nam garantirati sigurnu pobjedu na sljedećim lokalnim izborima.

Predsjednik podravsko-prigorskog HDZ-a kaže i da glavni tajnik stranke Gordan Jandroković ne dolazi danas u Koprivnicu kako bi naložio što se mora odlučiti:

— On će uvažiti stav Županijskog odbora na prijedlog Predsjedništva i podržat će onu inicijativu za koju smo mi sigurni da će biti pobjednička kad govorimo o lokalnim izborima na nivou županije — istaknuo je Sobota.

Od Sobote doznajemo i da je Krešo Papac siguran kandidat HDZ-a za gradonačelnika Koprivnice. Tko će biti zamjenici, ovisi o rezultatima pregovora s potencijalnim koalicijskim partnerima, no uvjeren je, kaže, da će oni biti ugodno iznenađenje.

Konačna odluka oko koalicije u Koprivnici, najavio je Sobota, bit će donesena idući tjedan.

zatvori