Subota, 20. travnja 2024.

SLAVEN PROTIV SPLITA Kopić: Dolazi nam tradicionalno neugodan protivnik, učinit ćemo sve da dođemo do tri boda

Nogometaši Slaven Belupa ove će subote na Gradskom stadionu u sklopu 22. kola Prve hrvatske nogometne lige ugostiti pretposljednju momčad prvenstva – Split.

Bit će to prva utakmica koprivničkog prvoligaša na domaćem terenu u proljetnom dijelu prvenstva; podsjetimo, prije tjedana dana upisao je poraz od Dinama u Zagrebu. Farmaceuti su u dva ovosezonska dvoboja protiv Splita upisali jedan poraz i jedan remi. Evo što je trener Slavena Željko Kopić rekao u najavi sutrašnje utakmice:

— Pripremamo se na način da učinimo sve da na domaćem terenu, pred svojim navijačima, upišemo pobjedu i tri boda. Svjesni smo da nimalo neće biti lako. Znamo da sa Splitom tradicionalno imamo dosta problema iako, što ja uvijek kažem, s tradicijama se previše ne bavimo. Činjenica je da je to ekipa koja nama ne odgovara po profilu i načinu igre i baš iz tog razloga želimo napraviti maksimalnu pripremu i učiniti sve da dođemo do pobjede — rekao je trener Slaven Belupa.

Unatoč najavljenoj kiši, iz kluba vjeruju da će teren itekako biti spreman za igru pošto su ga igrači štedili i trenirali na pomoćnom terenu. Što se tiče sastava, u konkurenciji sigurno neće biti gripozni Nikola Pokrivač, a upitan je i Bouadla koji još uvijek nije u potpunosti zaliječio ozljedu. U prvih jedanaest svoje mjesto sigurno će pronaći Danac Soren Christensen:

— Split je fizički jaka ekipa s dobrom kontrom. Tradicionalno su nam neugodan protivnik, ali mi smo dobra momčad i sve ćemo učiniti da dođemo do tri boda. Mislim da nam je fizičko stanje odlično, u Maksimiru smo pokazali da smo odlični u defenzivnom dijelu, ali i da imamo prostora za napredak u ofenzivnom. Sve u svemu, trebamo skupiti glave, dati sve od sebe i već od sutra početi ulaziti u formu i krenuti s dobrim rezultatima — rekao je vezni igrač Slaven Belupa.

Mogu li Farmaceuti upisati prvi pobjedu protiv Splita u ovoj sezoni vidjet ćemo nakon sutrašnje utakmice koja će se igrati na koprivničkom Gradskom stadionu s početkom u 15 sati.

MOGUĆI SASTAV:

Blažević – Purić, Musa, Katić, Melnjak – Christensen, Stevanović, Arap – Ivanovski, Tadić, Heber

MEĐUSOBNI SUSRETI SLAVENA I SPLITA U KOPRIVNICI: 

Pobjede Slaven Belupa – 3 / Neriješeni rezultat – 3 / Pobjede Splita – 4 / Gol razlika 10:10

zatvori