Utorak, 26. ožujka 2024.

STIŽE LOKOMOTIVA Mrđen: Ovo je ključna utakmica, ali sve je u našim rukama

Pred rukometašicama Podravke Vegete najvažnija je utakmica sezone. U sportskoj dvorani Gimnazije ‘Fran Galović’ sutra će ugostiti drugoplasiranu zagrebačku Lokomotivu.

Kao scenarij iz nekog filma, posljednju utakmicu prvog dijela prvenstva igraju dvije najbolje hrvatske ekipe koje su do sada upisale sve prvenstvene pobjede. Da je subotnji derbi izuzetno bitan za Podravku složio se trener Goran Mrđen:

— I mi i Lokomotiva imamo sve pobjede što govori da nas čeka izuzetno zanimljiva utakmica. Ipak, moja želja je da to ne bude tako nego da mi mirno osvojimo dva boda. Lokomotiva dolazi optimistično i entuzijastično na valovima svojih dobrih rezultata. Sigurno je da su rasterećenije od nas jer se igra kod nas. Ipak, mi smo favoriti i bez obzira na veći pritisak zanima nas samo pobjeda.

Mrđen je sutrašnju utakmicu izdvojio kao ključnu. Iako pobjednice susreta neće osigurati naslov budući da smo tek na polusezoni, bit će to veliki korak prema naslovu s obzirom na to da ostale protivnice u ligi ne predstavljaju prevelike zalogaje za obje ekipe.

Što se tiče igračica Lokomotive, trener Podravke izdvojio je sestre Klaus i Stelu Posavec kao najopasnije. Ipak, vjeruje da će sve ovisiti o njegovim rukometašicama.

— Moramo ostati na onome što dobro radimo u zadnje vrijeme. U odnosu na prošlu sezonu, kada nam je obrana bila puno bolja nego napad, sve segmente u igri smo izjednačili. I obrana, i napad, polukontra i kontra nas ide i mislim da je sve u našim rukama.

Mogu li Podravkašice doći do pobjede u derbiju vidjet ćemo nakon utakmice koja počinje u gimnazijskoj sportskoj dvorani sutra u 18 sati.

zatvori