Četvrtak, 25. travnja 2024.

PET PROMETNIH NESREĆA Mlada pješakinja oborena na pješačkom prijelazu

Čak pet prometnih nesreća zabilježila je Policijska uprava koprivničko-križevačka u protekla 24 sata. U jednoj je jedna osoba ozlijeđena, a ostale su rezultirale samo materijalnom štetom.

Krenimo od koprivničkog područja. Sinoć oko 19:30 u Krešimirovoj ulici u Starigradu zbog nepropisne vožnje unatrag vozač je automobilom udario u drugi, parkirani automobil. Potom je napustio mjesto događaja, ali naknadno je pronađen i utvrđeno je kako je u tom trenutku imao 0,21 promil alkohola u organizmu.

Nešto više promila imao je vozač koji je izazvao nesreću noćas oko 1:30 na cesti između Kunovec Brega i Kunovca. Zbog neprilagođene brzine svojim je osobnim automobilom sletio u odvodni kanal. Imao je 1,25 promila alkohola i upravljao je vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Dvije su se prometne nesreće dogodile u Križevcima. Oko 19:30 u Tomislavovoj ulici zbog neprilagođene je brzine osobni automobil naletio na 17-godišnju pješakinju koja je propisno prelazila kolnik preko pješačkog prijelaza. Pješakinja je, srećom, samo lakše ozlijeđena. Vozač nije bio pod utjecajem alkohola i izdan mu je obavezni prekršajni nalog.

U drugoj križevačkoj nesreći, dva su se osobna automobila sudarila na raskrižju Kiepachove i Tomislavove oko 11:15 zbog nepoštivanja prednosti prolaska.

Naposljetku, oko 18:10 na cesti između Virja i Đurđevca vozač teretnog automobila nije držao dovoljan razmak prilikom vožnje u slijedu i sletio je u putni jarak. Vozaču je izmjereno 1,60 promila alkohola u organizmu.

zatvori