Petak, 26. travnja 2024.

Učenici Obrtničke škole odlaze na praksu u Sloveniju i Njemačku

Učenici Obrtničke škole Koprivnica u ožujku odlaze na praktičnu nastavu u slovensko Velenje i njemački Frankfurt u sklopu Erasmus+ projekta mobilnosti S energijom pametno!

Desetero učenika zanimanja vodoinstalater, plinoinstalater i instalater grijanja i klimatizacije će tako dva tjedna provesti u Frankfurtu, dok će u Velenju mobilnost provoditi dvanaestero učenika zanimanja elektrotehničar i tehničar za računalstvo. Pratit će ih nastavnici Emil Golub i Dario Jembrek.

Frankfurtska škola će se pobrinuti da učenici upoznaju najnovije tehnike u području plinskih i vodovodnih instalacija, ali i instalacija grijanja i klimatizacije. Budući da Njemačka ima višegodišnje iskustvo u provođenju energetske obnove zgrada, učenici će imati priliku vidjeti kako se u novogradnju implementiraju najnovija tehnološka dostignuća iz područja strojarskih instalacija.

U Šolskom centru Velenje sudionici će se pak upoznati s održavanjem sustava obnovljivih izvora energije za dobivanje električne energije. Uz to će upoznati i pametne instalacije u kućanstvu.

Ovih će dana učenici koji sudjeluju u projektu mobilnosti završiti sa stručnim, pedagoško-kulturološkim, informatičkim i jezičnim pripremama za odlazak u inozemstvo.

zatvori