Četvrtak, 18. travnja 2024.

ZALEĐENA PARKIRALIŠTA ‘Tamo gdje je nemoguće parkirati ne ispisujemo kazne’

Građani se ovih ledenih zimskih dana često žale na stanje koprivničkih parkirališta pod režimom naplate. Kažu da plaćaju parkiranje na zaleđenim površinama ili površinama koje nisu dovoljno očišćene od snijega i, sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, dovode u pitanje opravdanost naplate parkiranja na takvim mjestima.

No, voditeljica naplate parkirališta u Koprivnici iz Koprivnica parkinga Suzana Španić ocjenjuje da je situacija zadovoljavajuća. U vrijeme padalina čistilo se cijele noći i tijekom prijepodneva, a problema je bilo jedino na onim parkirališnim mjestima na kojima su bili parkirani automobili. Na svakom parkiralištu “izgubljeno” je i nekoliko parkirališnih mjesta jer je trebalo deponirati hrpu snijega. A onima koji kažu da su parkirališta označena plavom bojom pod ledom i da ih ne bi trebalo naplaćivati, voditeljica Španić poručuje:

— Pa, mi to i činimo. Na mjestima gdje je nemoguće parkirati, gdje ima leda, prvih tjedan dana uopće ne ispisujemo kazne nego svakodnevno čistimo i pokušavamo očistiti što više toga, a ne kažnjavati građane. No, građani bi trebali biti savjesni i znati da se ne mogu očistiti parkirališna mjesta ako oni sa svojim autima tamo cijelo vrijeme stoje. Znali smo im stavljati opomene na vjetrobrane da pomaknu vozila kako bi se dijelovi parkirališta na kojima stoje mogli očistiti — kazala je Španić.

Leda nema ni na jednom parkiralištu u režimu naplate, kaže Španić i poručuje da su Koprivničanci kao korisnici parkirališta vrlo korektni, no kad je u pitanju Gradska uprava, priželjkuje više suradnje i dobre volje Zrinskog trga koji koncesionara parkirališta, kaže, ne podržava i ne pomaže već samo kritizira. O čemu je konkretno riječ, nije željela pojasniti.

zatvori