Četvrtak, 28. ožujka 2024.

IDA ŠIPEK: Naši mališani učit će engleski kao i materinji jezik, bit ćemo u tome prvi na našem području

Početkom ožujka Dječji vrtić Tratinčica otvorit će vrata roditeljima koji žele svoju djecu upisati u ovu najveću koprivničku predškolsku ustanovu, a od jeseni tamo kreće i cjelodnevno učenje stranog jezika. Ovo su samo neke od novosti kojima se na jučerašnjoj konferenciji za medije pohvalila nova ravnateljica gradskog vrtića Ida Šipek.

Kaže da im je želja omogućiti roditeljima da upoznaju sve vrtićke objekte kako bi mogli izabrati u koji poslati svog malištana:

— Do sada je obično bila praksa da se djeca smještaju u objekte koji su roditeljima najbliži domu ili poslu, a nerijetko znamo čuti da im se kasnije svidi način rada, odgajateljice ili uvjeti u nekom objektu koji im je van rute. Zato na ovaj način želimo da dođu, vide i sami izaberu objekt koji žele i da se ne vode onim koji im je bliži domu ili poslu — kazala je ravnateljica Šipek.

Snimio Marko Posavec.

A od jeseni će vrtićarci u Tratinčici moći učiti i engleski jezik. Za cjelodnevno učenje stranog jezika za početak će biti formirana jedna mješovita skupina, a ovisno o zanimanju roditelja, u narednim godinama oformit će ih se i više.

— Neće biti naglasak na učenju i poučavanju, već na spontanom učenju koji je nalik na usvajanju materinskog jezika. Ovo je nešto što će se na našem području u vrtiću pojaviti po prvi puta i to nas jako veseli.

Ravnateljica Šipek najavila je da u vrtiću Tratinčica planiraju uvesti nove dodatne aktivnosti i kraće programe, no o tome će, kaže, više ispričati na Danima otvorenih vrata.

zatvori