Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Podravka vrhunskom prezentacijom ‘razbila’ Lokomotivu u velikom derbiju

Rukometašice Podravke Vegete svladale su zagrebačku Lokomotivu u derbiju 13. kola Prve hrvatske rukometne lige. Iznenađujuće lagano, ali i više nego zasluženo pobijedile su rezultatom 25:18. Vrijedi pohvaliti i publiku koja je napunila tribine sportske dvorane Gimnazije Fran Galović.

Od samog početka susreta Podravkašice su bile izuzetno motivirane. Odličnom obranom i razigranim napadom već su nakon 15 minuta vodile s 10:2. Pomalo je nestvarno izgledao rezultat u tom trenutku s obzirom da su na parketu bile dvije ekipe sa svim pobjedama u dosadašnjem dijelu sezone. Posebno je bila razigrana Ekatarina Nemaškalo u tim trenucima zabivši čak četiri gola u nizu.

Do kraja poluvremena Podravka je održavala prednost te je nakon trideset minuta igre vodila sa 16:7. U nastavku susreta gledali smo isti scenarij – odličnu Podravku i kvalitetom nedoraslu Lokomotivu. Razlika se gotovo stalno ‘vrtila’ oko deset pogodaka prednosti u korist Podravke. Gošće niti u jednom trenutku nisu uspjele zaprijetiti prvakinjama Hrvatske koje su odigrale svoju najbolju utakmicu u sezoni.

Najefikasnije u u redovima Podravke bile su Ekatarina Nemaškalo s osam i Marijeta Vidak s pet pogodaka. Iako su danas sve Podravkašice bile odlične posebno se istaknula golmanica Tonka Jukić koja je ‘spustila roletu’ igračicama Lokomotive i cijelu im utakmicu bila nerješiva enigma.

– Prije svega željelja bih čestitati curama i trenerima na ovako velikoj pobjedi. Odigrale smo odličnu utakmicu, pogotovo u obrani i zaista sam sretna. Što se tiče moje odlične prezentacije? Pa, sigurno je da su mi moje cure uvelike pomogle, a ja nemam što reći nego da se nadam da su ljudi prepoznali da smo dali sve od sebe. Idemo dalje, utakmicu po utakmicu, u svakoj na pobjedu – zaključila je skromna, ali danas odlična golmanica Podravke.

Mala mrlja na ovu veliku pobjedu je ozljeda Dore Krsnik koja je već na početku dobila udarac i napustila teren. U idućem kolu Podravka će biti domaćin varaždinskoj Koki.

 

 

zatvori