Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Evo koga smo sve susreli u podravskoj prirodi prije nego što su došle kiše

Razdoblje toplijeg vremena s jugozapadnim vjetrom danas završava. Kiša nam više nije neobična pojava, no do kraja dana i u noći na utorak može ju zamijeniti i susnježica i snijeg, a umjesto tople južine zapuhat će hladan sjeverac.

Ipak, neće to biti nikakav polarni udar kakav su najavljivali pojedini mediji tijekom posljednjih tjedan dana. Da, zima se vraća – ali veljača je pa to vjerojatno i nije tako neobično. Temperature će ponovno pasti do nule, pa i malo ispod.

Utorak će još biti oblačan s mogućim slabašnim razvedravanjem prema kraju dana. Ujutro i prijepodne još može lepršati malo snijega i šljapkati malo susnježice, ali kasnije će biti suho. Prema večeri će malo oslabjeti i vjetar. Nakon toga, par dana ćemo imati red sunca – red oblaka, jutarnje i večernje minuse te lagane dnevne pluseve.

Do tada, pogledajte kako je ova promjenjiva sunčano-oblačna nedjelja izgledala na našem Podravskom moru – Šoderici na kojoj se led lagano topi, te na okolnim poljima kojima tumaraju prekrasne srne.

zatvori