Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Dvije generacije mladih Slavenaša osvojile turnire u Koprivnici i Čakovcu

Dvije generacije mladih nogometaša Slaven Belupa, generacija 2005. godište i generacija 2008. godište, osvojile su malonogometne turnire u Koprivnici i Čakovcu.

U sportskoj dvorani koprivničke Gimnazije Fran Galović igrali su stariji Farmaceuti. Nakon što su u prošlih pet tjedana igrali kvalifikacijske turnire diljem regije, današnji dan bio je rezerviran za polufinale i finale. U prvoj polufinalnoj utakmici mladi igrači trenera Gorana Volfa svladali su Varaždin rezultatom 2:1 pogocima Henezija i Filipića.

U finalu smo gledali do zadnjih sekundi neizvjesnu utakmicu protiv Bjelovara. U regularnom dijelu rezultat je bio 2:2, pogotke su postigli Medved i Čmrlec, a do prvog mjesta su Slavenaši došli boljim izvođenjem sedmeraca.

Sastav koji je osvojio turnir u Koprivnici: Ivano Milošević, Sebastijan Klauderoti, Silvio Pigac, Domagoj Medved, Fran Tušek, Lovro Zvonarek, Fran Doležan, Fran Henezi, Fran Čmrlec, Dorijan Piškor i Timon Filipić.

Još jedno prvo mjesto za Slaven Belupo osvojila je generacija 2008. godišta u Čakovcu. Pod vodstvom trenera Josipa Teteca mladi Farmaceuti svladali su u grupi ŠN Petica s 2:0 te Malu Suboticu s 2:0 i slovensku Naftu s 1:0. U četvrtfinalu pobijedili su Mladost s 2:1, u polufinalu Sv. Juraj na Bregu s 2:0, a pobjedu vrijednu prvog mjesta ostvarili su još jednom protiv Petice rezultatom 3:0. Golove su postigli dva puta Noa Volf, a jednom Leon Geci. Leon je proglašen i najboljim igračem turnira, a bio je i najbolji strijelac.

Sastav: Gabrijel Podhraški, Leon Geci, Roko Šarić, Noa Volf, Jan Šijak, Roko Šimunović, Fran Keser i Gabrijel Cikač.

zatvori