Srijeda, 27. ožujka 2024.

Damir Felak: ‘Dvije osobe ne mogu biti župan, naša suradnja s Korenom ovisi o njemu’

Nakon što je službeno priopćeno da je upravo on kandidat HDZ-a za novog podravsko-prigorskog župana, Damir Felak Dravi.info je rekao da mu je drago da je ta odluka u stranačkim tijelima donesena jednoglasno.

Važno je, kaže, da HDZ kao najjača politička snaga u županiji ima svog kandidata. S obzirom na to da je županijski predsjednik Darko Sobota otklonio tu mogućnost, kocka je – kaže Felak, pala na njega.

Felak smatra da mu je prednost višegodišnje iskustvo u lokalnoj politici što će mu uz bezrezervnu potporu stranke omogućiti da u upravljanje županijom unese novosti:

– Dugo sam u lokalnoj politici i mislim da mogu dati županiji nešto novo, poboljšati njen rad. Naravno u tome će mi pomoći i tim koji će dovesti do toga da se županijom bolje upravlja. Ne mislim da se trenutno županijom upravlja loše, ali mislim da može i bolje.

Na upit što je to konkretno, Felak je odgovorio:

– Treba racionalizirati poslovanje županije. Puno se više treba okrenuti dodatnim izvorima prihoda poput europskih fondova, preraspodijeliti neke pozicije poput socijalnih davanja, zdravstva i školstva te uz racionalizaciju troškova i te dodatne prihode naša županija može postati mjesto kroz koje bi se novac što ravnomjernije usmjeravao u sve jedinice lokalne samouprave.

Konkretan program će, kaže, predstaviti uskoro. Kad je pak riječ o najbližim suradnicima, želio bi da to budu stračnjaci po mogućnosti s političkim iskustvom.

Konkretna imena za sad ne može dati jer još uvijek predstoje razgovori i unutar stranke ali i s potencijalnim koalicijskim partnerima.

A vidi li potencijalni župan Felak među svojim suradnicima i Darka Korena?

– Korena vidim kao potencijalnog suradnika, o tome ću s njim razgovarati u ponedjeljak. No kako dvije osobe ne mogu biti župan, naša suradnja ovisi o njemu, zaključio je Felak.

zatvori