Subota, 20. travnja 2024.

Prekodravci i koprivničko Svitanje obnovili suradnju iz 90-ih

Koprivnički Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje dobio je još jednu vrijednu donaciju. Ovoga puta riječ je o 2.500 kuna koje su donirali vrijedni Prekodravci, točnije Ždalčani.

Gotovo svi stanovnici tog malog mjesta na kraju Hrvatske uz granicu s Mađarskom spremno su se odazvali pozivu predsjednice tamošnje Udruge žena “Hrvatsko srce” Žuže Zabjan. Na kreativnoj radionici izrađivali su božićne ukrase koje su potom dijelili na blagdanskom programu Advent u Ždali uz prikupljanje donacija. Ždalčani su dobrovoljne priloge prikupljali i za kolače, čaj i kuhano vino. U cijeloj humanitarnoj akciji sudjelovala su djeca i roditelji iz Vrtića Bambi i ždalske područne škole te članovi Udruge žena, KUD-a Ždala i DVD-a Ždala.

Donaciju Svitanju Ždalčani su simbolično predali jučer. Od ravnatelja Milivoja Androlića doznajemo da će novac itekako dobro doći. Naime, ove godine planiraju u potpunosti preurediti prostor. I dok su za kuhinju već našli sponzore, novac za opremanje učilice i kreativke, prostorija za učenje i kreativne aktivnosti djece, još prikupljanju.

Svakako je vrijedno spomenuti i da je ovime obnovljena suradnja koju su još 90-ih godina prošlog stoljeća Ždalčani njegovali sa Svitanjem. Tada je to bio Dječji dom u Basaričekovoj kojim je ravnao Petar Sokolović.

zatvori