Četvrtak, 25. travnja 2024.

Vatrogasci zaključili godinu i opremili se novom opremom za spašavanje

Vatrogasna zajednica grada Koprivnice na svojoj je redovnoj skupštini zaključila 2016. te donijela Plan i program rada za tekuću godinu.

Kao gost na skupštini bio je nazočan i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić, koji je tom prilikom zahvalio vatrogascima na sveukupnom trudu i humanom radu svih ovih godina.

Skupština je bila prilika da šest društava članica VZG Koprivnica – Bakovčice, Štaglinec, Draganovec, Koprivnica, Starigrad, Reka i JVP Koprivnica, dobije novu opremu za spašavanje – prvenstveno opremu za prvu pomoć. Ona je kupljena pomoću sredstava dobivenih temeljem rebalansa koprivničkog proračuna za 2016. godinu u iznosu od 26.000 kuna i sredstava VZG Koprivnice namijenjenih za nabavku opreme do ukupnog iznosa od gotovo 53.000 kuna.

Nabavka navedene opreme pokazuje širok raspon poslova koji su stavljeni pred vatrogasce na njihovim intervencijama i velike potrebe za cjeloživotnom edukacijom operativnih snaga vatrogastva. Kako bi opremu koristili na pravilan način, svi oni koji su se u svojim društvima prijavili za teoretsku i praktičnu obuku osposobljavanja za specijalnost „bolničar”, počet će s njom u subotu, 7. siječnja.

zatvori