Četvrtak, 18. travnja 2024.

Troje mladih vozača uhvaćeno s alkoholom u dahu za volanom

Tijekom produženog vikenda, od 5. do 9. siječnja, na podravsko-prigorskim prometnicama policija je zabilježila dvije prometne nesreće.

Obje su za posljedicu imale samo materijalnu štetu, a okolnosti uslijed kojih su se dogodile bile su oduzimanje prednosti prolaska i “ostale greške” vozača. Vozači koji su ih izazvali nisu bili pod utjecajem alkohola.

Policijski su službenici ukupno utvrdili 101 prometni prekršaj. 16 ih se odnosilo na upravljanje pod utjecajem alkohola i 23 na nepropisnu i neprilagođenu brzinu. Jedan je vozač zadržan u posebnoj prostoriji do otriježnjenja.

Rekorder što se tiče alkohola uhvaćen je u četvrtak navečer u Ulici Mihovila Pavleka Miškine u Goli. Bio je to 56-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,44 promila. Zadržan je do otriježnjenja i pritom je još i izvrijeđao policijske službenike.

Također, pod utjecajem alkohola zatečeno je i troje mladih vozača, dva vozača i jedna vozačica. Jedan od njih je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava. Svo troje su isključeni iz prometa, a najpijaniji od njih bio je 20-godišnjak koji je u subotu u sitnim noćnim satima zatečen u Mihanovićevoj ulici u Koprivnici s 0,87 promila.

Najbrži vozač uhvaćen je u petak poslijepodne u Novom Glogu. Bio je to 32-godišnjak koji je automobilom vozio 89 kilometara na sat, iako je brzina na toj dionici Državne ceste br. 28 ograničena na 50.

zatvori