Utorak, 23. travnja 2024.

ZIMA SE NASTAVLJA Stižu nove vremenske neprilike, moguća je i poledica

Izvor:Crometeo
Kada bi se mogla sažeti prognoza za sljedeće dane glasila bi – nastavak zime. Ipak, hladnoća, kakvu smo imali krajem prošlog tjedna (uglavnom) neće se ponoviti. Vrlo hladne noći pratit će nas do četvrtka, a onda promjena vremena sa sjeverozapada donosi porast temperature uz kišu i snijeg. Vikend donosi novo manje zahlađenje, a nedjelja i novu sredozemnu ciklonu s kojom bismo mogli otvoriti novo zimsko poglavlje ovog siječnja.

Piše Kristijan Božarov za Crometeo.

Utorak će biti djelomično sunčan. Vrlo malo slabog snijega moguće je u noći i ujutro u zapadnim i gorskim krajevima, a navečer u istočnim. Puhat će slab do umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar. Najniža noćna temperatura na istoku od -16 do 11, na zapadu između -11 i -6°C. Najviša dnevna temperatura većinom od -10 do -5 Celzijevih stupnjeva.

U srijedu većinom suho i djelomično sunčano, samo ponegdje uz kraći nalet snijega, većinom u planinskim dijelovima unutrašnjosti. Vjetar većinom slab, navečer ponegdje u gorju i na sjeverozapadu slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od -15 do -9, a najviša dnevna temperatura između -8 i -3 Celzijeva stupnja.

Tijekom četvrtka će hladnoća popustiti. Još u noći i ujutro djelomično vedro pa se temperatura ponegdje može spustiti i na oko -10 Celzijevih stupnjeva, osobito u Slavoniji. Danju kombinacija oblaka i sunca, a sve oblačnije će biti prema kraju dana kad u Gorskom kotaru i Lici može biti slabih oborina. Puhat će umjeren, u gorskim i sjeverozapadnim krajevima ponegdje i pojačan zapadni i jugozapadni vjetar. Dnevna temperatura će se u većini područja popeti do 0°C ili malo iznad.

U petak se očekuju obilnije oborine. U početku bi moglo biti kiše, susnježice i snijega, a na rijetkim mjestima postojat će i opasnost za poledicu. Tijekom dana bi oborine prelazile u snijeg pa će se u većem dijelu unutrašnjosti stvoriti snježni pokrivač, osobito u gorju gdje može biti obilnog snijega. Zapuhat će umjeren i pojačan vjetar sjevernih smjerova. Temperatura zraka će se kretati uglavnom između -1 i 4 Celzijeva stupnja.

U subotu većinom suho, a moguća su i sunčana razdoblja. Jutarnja temperatura većinom od -8 do -3, a najviša dnevna od -1 do 3°C.

Tijekom nedjelje ponovno oblačnije i hladnije uz sve jači vjetar sjevernih smjerova. Mjestimice može biti slabog snijega.

zatvori