Utorak, 23. travnja 2024.

Policija: Oduzimanje prednosti najčešći je uzrok prometnih nesreća

Tijekom protekle godine na koprivničkom području zabilježene su ukupno 304 prometne nesreće, a njih 64 dogodilo se zbog nepoštivanja prednosti prolaska što je ujedno i najčešći uzrok događanja nesreća, upozorava Postaja prometne policije Koprivnica.

Takve su se prometne nesreće najčešće događale upravo u Koprivnici, a posljedica su nepoštivanja prometne signalizacije – znaka “STOP” i znaka koji označava nailazak na cestu s prednošću prolaska.

U proteklih 15-ak dana dvije su se prometne nesreće dogodile na raskrižju Ulice Ivana Sabolića i Ulice Miroslava Krleže. Riječ je o vrlo frekventnom raskrižju zbog blizine škole i gradskih bazena. Na raskrižju je prošle godine izvršena rekonstrukcija, pri čemu je izmijenjena i regulacija prometa: prvenstvo prolaza dobila je Ulica Miroslava Krleže koja je sada glavna ulica, a smjerovi iz Sabolićeve u odvojak Miklinovca i obrnuto su sporedni, podsjećaju iz koprivničke prometne policije i pozivaju sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise i signalizaciju.

zatvori