Četvrtak, 18. travnja 2024.

Staru godinu ispratio je Marcel, a u novu nas je uvela Nela

Novogodišnja noć u koprivničkom rodilištu protekla je radno. Točno 40 minuta nakon ponoći na svijet je došla malena Nela, dugačka 50 centimetara i teška 3.050 grama, dok je staru 2016. godinu ispratio Marcel rođen u 23:14, težak 3.500 grama i dugačak 50 centimetara.

Na Odjelu rodilišta su zadovoljni jer će godinu koja je za nama pamtiti po pozitivnom trendu kada je u pitanju broj rođene djece:

— Zadovoljni smo s ovom godinom, prvi puta nakon negativnog trenda i sve manjeg broja poroda ove godine imamo porast tog broja i to za oko deset i nadamo se da ćemo taj porast zadržati. Prošle godine bilo je 837 poroda dok je rođeno 836 djece — rekao je dr. Ivica Stanišić, voditelj Odjela za ginekologiju u Općoj bolnici “Dr. Tomislav Bardek”.

Babinjače i novorođenčad na samu Novu godinu u rodilištu su posjetili zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić i zamjenica Melita Samoborec. Za svako su dijete donijeli prigodan poklon.

— Koprivnica je dobila brojne certifikate i nagrade kao “Grad prijatelj djece” i to s ponosom čuvamo. Ono što nas veseli je da imamo povratak pozitivnog trenda broja rođene djece i dalje ćemo tražiti kombinaciju mjera da se ovaj pozitivan trend nastavi — rekao je Jakšić.

Recimo i kako je naknada za opremu za novorođenčad koju daje Grad Koprivnica od 1. siječnja ove godine porasla s 1.000 na 1.500 kuna.

Foto: Grad Koprivnica.
Foto: Grad Koprivnica.
Foto: Grad Koprivnica.
Foto: Grad Koprivnica.
zatvori