Četvrtak, 25. travnja 2024.
Home Featured Mlada klaviristica Petra Podhraški ponovno prva na međunarodnom natjecanju

Mlada klaviristica Petra Podhraški ponovno prva na međunarodnom natjecanju

0
Mlada klaviristica Petra Podhraški ponovno prva na međunarodnom natjecanju
Izvor: umjetnicka.net
Učenica prvog razreda srednje Umjetničke škole “Fortunat Pintarić” Petra Podhraški osvojila je svojom klavirskom izvedbom prvu nagradu i podijelila prvo mjesto na 6. Međunarodnom natjecanju pijanista ‘Ivan Rijavec’ u slovenskoj Rogaškoj Slatini.

— Prvi puta smo se uopće pojavili na ovom natjecanju i ovo je stvarno vrhunski prvi rezultat i prva nagrada, prvo mjesto i 96 bodova — s ponosom je rekla ravnateljica škole Ariana Šandl.

Petra je učenica u klasi profesorice Lee Šantek te je već u prosincu prošle godine osvojila prvo mjesto na međunarodnom natjecanju “Ars nova” u Italiji.

— Od ove godine smo nešto agilnije krenuli s klavirskim odjelom te mi je izrazito velika čast i zadovoljstvo da imamo sve više natjecatelja i na tom odjelu i da se ne profilira samo odjel za gitaru i puhače koji su do sada nekako prednjačili u natjecateljskom dijelu — dodaje ravnateljica Šandl.

Petra narednog vikenda odlazi na 14. Međunarodno natjecanje “Davorin Jenko” u Beogradu te će još jednom biti prva Koprivničanka koja nastupa na nekom inozemnom natjecanju.

zatvori