Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO U zimskim uvjetima osvojili Ivanščicu, a neki su na vrh i trčali

Planinari koprivničkog Hrvatskog planinarskog društva Pevec ovogodišnju su sezonu planinarenja otvorili izletom na najvišu planinu Hrvatskog zagorja – 1.060 metara visoku Ivanščicu ponad Ivanca.

Bio je to već tradicionalan uspon na koji idu svake godine, prve nedjelje iza Sveta tri kralja, pojasnio nam je predsjednik Peveca Velimir Lukačin. — Bilo nas je 23-oje, a pridružili su nam se i prijatelji i kolege iz drugih podravskih planinarskih društava — kazao je.

— Imali smo prekrasne zimske uvjete, snijeg i temperaturu od oko -10°C. Za uspon su nam trebala oko dva-dva i pol sata te još dva sata za silazak — pojasnio je Lukačin. Planinari su se na vrh Ivanščice popeli smjerom preko Prekrižja i spustili na drugu stranu preko Mrzljaka i to noću, uz pomoć naglavnih svjetiljki.

Dodajmo i kako su istoga dana trojica Podravaca nastupila u 4. kolu Zimske brdske lige Ivanščica, 10-kilometarske treking utrke od Prigorca do vrha Ivanščice. Najbolji je bio Marko Jertec s osvojenim 14. mjestom, a da završi rutu trebalo mu je jedan sat, dvije minute i 53 sekunde. Tri minute iza njega na cilj je stigao Zvonimir Prosenjak što mu je donijelo 19. mjesto, a Stjepan Žagač bio je 35.

zatvori