Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Župan novinarima: Želio bih da budemo kulturni i da ostanemo politički uljuđeni

Podravsko-prigorski župan Darko Koren danas je ugostio lokalne novinare.

Zahvalivši im na suradnji, rekao je da je zadovoljan načinom na koji su pratili rad Županije i da očekuje da će se tako nastaviti i u budućnosti. Ova je godina za njega bila iznimno turbulentna, no velikim uspjehom smatra činjenicu da je na posljednjoj sjednici Županijske skupštine bilo dovoljno ruku za usvajanje županijskog proračuna za iduću godinu:

— Mi smo ipak uspjeli osigurati dovoljan broj odgovornih osoba i njihovih ruku koji su donijeli proračun za 2017. godinu i time spriječili mnoge negativne efekte koji bi se dogodili da je bilo drugačije.

2017. je godina lokalnih izbora, no Korenu to ipak nije glavna želja za iduću godinu:

— Zapravo bih želio da ovaj prostor Koprivničko-križevačke županije ostane politički uljuđen. Da uspijemo pronaći dovoljno unutarnje snage i odgovornosti, da nitko od nas koji se bavimo politikom ne prijeđe granicu kulturnog političkog ophođenja. Prije svega htio bih da živimo u jednom politički tolerantnom okruženju, da se poštujemo, vrednujemo ono što je dobro, naravno i da ukažemo na ono što nije dobro, ali da prije svega budemo dobri ljudi.

Koren vjeruje da i nakon devet godina, koliko obnaša funkciju čelnika naše županije, ima još posla, no svjestan je da će o tome prvenstveno odlučiti žitelji Podravine i Prigorja.

zatvori