Četvrtak, 18. travnja 2024.

Nakon gotovo savršene polusezone, cilja li Tehničar na Treću HNL?

Iza nogometaša Tehničara iz Cvetkovca gotovo je savršena polusezona. Jedanaest pobjeda i dva neriješena rezultata bili su dovoljni da Cvetkovčani na zimsku stanku odu s pet bodova prednosti ispred drugoplasiranog Garića.

Velike zasluge za ovaj rezultat pripadaju treneru Tehničara Romanu Soviću koji je i više nego ponosan na svoje igrače:

— Možemo konstatirati da je polusezona bila uspješna. Praktički smo ostvarili i više od očekivanoga. Napravili smo respektabilnu bodovnu razliku ispred pratitelja i završili na prvom mjestu. Sve to je zapravo nagrada svima nama za jedan odličan rad. Prije svega, dečki zaslužuju velike čestitke, a sigurno je da će nam period iza nas biti velika motivacija za nastavak prvenstva u kojem želimo imati isti kontinuitet.

Ispred Tehničara je zimski prijelazni rok u kojemu je, prema Sovićevim riječima, sve moguće. Kako kaže, iako je momčad dobra, selekcija igrača nikada ne prestaje i uvijek postoji mogućnost da netko dođe ili ode. Mjesta za napredak ima u obrani, smatra Sović. Veliki razlog tome je što njegova ekipa u devedeset posto vremena napada, pa se o obrani toliko i ne mari.

Odlični rezultati u Međužupanijskoj ligi otvorili su pitanje o tome može li, ali i želi li se, Tehničar natjecati u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Evo što nam je o toj temi rekao trener Cvetkovčana:

— Mislim da je o tome prerano pričati. Ispred nas je još cijelo proljeće. Sigurno je da mi imamo lijepu prednost, ali mislim da bi, prije svega, ljudi u klubu trebali hladnih glava sjesti i dobro razmisliti o tom potezu. Ipak Treća liga sa sobom nosi ne samo velike financijske troškove, nego i pravne, administrativne, pa na kraju i infrastrukturalne.

Kako je i rekao trener Sović, prije svega, Tehničar mora ostati na prvom mjestu, a za to će biti potrebno dobro odraditi pripreme koje će krenuti krajem prvog ili početkom drugog mjeseca.

zatvori