Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Učenici Srednje škole razmjenjivali iskustva s francuskim kolegama

Dvadesetero učenika Srednje škole Koprivnica provelo je deset dana u francuskom gradu Annoneyu gdje je održana posljednja mobilnost projekta Erasmus+ „Europski poduzetnici sutrašnjice“.

Srednja škola provodi ga u partnerstvu sa školama iz Francuske, Finske, Španjolske i Italije, a cilj mu je omogućiti učenicima da steknu prva poduzetnička iskustva. A što su konkretno koprinvički srednjoškolci naučili u Annoneyu, rekla nam je ravnateljica škole Ksenija Ostriž koja ih je tamo pratila zajedno s profesorom Mariom Latinom:

— Nadam se da su usavršili svoje jezične vještine, da su upoznali kako žive njihovi vršnjaci, koje su stvari važne, a koje nisu. Mislim da je sam projekt pridonio i stvaranju zajedničkog europskog identiteta kod djece, uspostavili su dobra poznanstva. Iz prijašnjih aktivnosti naučili su i neke stvari iz povijesti, poduzetništva, medijske kulture i tako dalje.

Ovaj Erasmus projekt će završiti u svibnju iduće godine, a na pragu je i novi i to na na temu održivog razvoja i ekologije pod motom „Traže se učenici koji će spasiti planet“. Srednja škola će ga provesti u partnerstvu s Francuzima i Talijanima.

zatvori