Petak, 19. travnja 2024.

Savjet za sigurnost prometa realizirao sve planirane projekte

Svi u ovoj godini planirani projekti uspješno su realizirani. Izvijestio je to Stjepan Peršin, predsjednik Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije koji je danas održao svoju 38. sjednicu.

Jedan od uspješnih programa je i osposobljavanje za upravljanje biciklom koji će biti nastavljen iduće godine, a kojim su obuhvaćeni učenici petih razreda osnovnih škola. Ovaj se program provodi u suradnji s lokalnim autoklubovima.

Članovi Savjeta razgovarali su i o organiziranju školskih, županijskih i državnih natjecanja učenika iz prometnog znanja i vještina, o organiziranju natjecanja za djecu s poteškoćama u razvoju, o akciji „Vidi i klikni“ za djecu u vrtićima i osnovnim školama na području Koprivničko-križevačke županije te o sudjelovanju u akciji policije Republike Hrvatske „Poštujte naše znakove“.

Voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke Mirela Škvorc članovima Savjeta predložila je da se uz već navedena natjecanja organizira i natjecanje školske prometne jedinice te da se poveća opća sigurnost sudionika u prometu na cestama i što više skrene pozornost na opasnost od stradavanja mladih u prometu kao i na opasnost od korištenja opojnih sredstava obzirom da je to jedan od ključnih problema stradavanja mladih u prometu na području županije.

Dogovoreno je i da će se nastaviti suradnja svih članova Savjeta kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i osiguralo sigurno kretanje ovdašnjim cestama.

zatvori