Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Petero novih studenata primat će najizdašnije stipendije u županiji

Zaklada Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica izabrala je novih petero stipendista.

To su Marina Markotić, studentica treće godine građevinarstva na Građevinskom fakultetu u Zagrebu; Mateo Martinaga, student četvrte godine strojarstva i Gabrijel Mađerić, student druge godine strojarstva na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu; Adela Marinelli, studentica četvrte godine medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Ema Šlabek, također studentica medicine, ali druge godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Upravo nam je Ema rekla što joj znači dobivena stipendija:

— Puno mi znači zato što je nama studentima svaka financijska pomoć prijeko potrebna. Osim toga, lijepo je vidjeti da netko mari za nas, da nas motivira i da postoji briga o studentima.

Svi će do kraja školovanja dobivati mjesečno po 1.500 kuna, a ugovorom su se obvezali da će po završetku studija raditi na području naše županije dvostruko više godina od dobivanja stipendije.

— To mi je u redu. Mislim da treba poticati studente da se vraćaju u svoje krajeve.

Vlatka Grotić Samaržija, tajnica Zaklade, podsjetila je da je ovo deseta godina kako Zaklada dodjeljuje stipendije:

— Od početka djelovanja, Zaklada je stipendirala 44 studenta. Dakle dodijelila je 44 redovne stipendije putem natječaja, a dodijelili smo i osam novčanih pomoći za redovno školovanje studentima lošijeg imovnsko-socijalnog statusa. Naša stipendija je s iznosom od 1.5000 kuna mjesečno trenutno najbolja stipendija na području županije.

Dosad je diplomiralo 27 stipendista na 9 različitih fakulteta. Uz Gospodarsku komoru, osnivači Zaklade su i lokalne tvrtke Podravka, Rasco, Radnik i Hartmann, a uz njih Zakladu podržavaju i Belupo, Grad Križevci i Koprivničko-križevačka županija.

zatvori