Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Klizalište uskoro počinje s radom, ove godine na novoj lokaciji i nešto drugačije

Klizalište, koje se ove godine sa Zrinskog trga seli u gradski park i postaje dijelom Koprivničke bajke, s radom bi, ako će to dozvoljavati vremenske prilike, trebalo početi sljedeće subote, 10. prosinca.

Kao što smo već najavljivali, bit će smješteno u neposrednoj blizini javnog gradskog WC-a, dakle u sjeveroistočnom uglu parka, i još će ove godine biti istih dimenzija i oblika. O njegovim većim preinakama razmišljat će se u narednim godinama kada će to dozvoljavati financije jer se novac ove godine ulaže u ostale sadržaje koji će se po prvi puta naći u Koprivničkoj bajci. No, postojeće će se ipak malo urediti, rekao je Dravi.info pročelnik za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski:

— Klizalište će na neki način ostati isto, ali ćemo značajne napore uložiti u vizual: da ograda bude ljepša i bajkovitija, a dogovaramo još neke tehničke detalje koji će cijeli prostor oplemeniti. Uz jako puno svjetlosnih efekata, glazbe i lokacije klizalište će sigurno izgledati bolje. Također, održavanje i kvaliteta leda ove će godine biti na višoj razini.

Pored klizališta nalazit će se ugostiteljski objekt u kojem će roditelji, dok njihova djeca kližu, moći uživati u kuhanom vinu ili čaju.

Klizanje u Koprivnici bit će gotovo besplatno jer će, kao i prethodnih godina, za korištenje leda trebati platiti jednu kunu. Oni koji pak nemaju svoje klizaljke, moći će ih iznajmiti po cijeni od pet kuna.

Kao i do sada klizat će se moći svakog radnog dana od 12 do 20 sati, subotom od 10 do 21 te nedjeljom od 12 do 21 sat. U Gradu vjeruju da će zbog promjene lokacije klizalište i dulje raditi, kaže Ledinski:

— Stručnjaci kažu da će ovaj položaj klizališta omogućiti da ono duže traje jer će zbog drveća biti manje izloženo Suncu. Stvorit ćemo puno boljih uvjeta i vjerujemo da će, naravno ako to ne bude neka izrazito topla zima, biti dulje u funkciji nego prethodnih godina.

Na koprivničkom klizalištu i ove će godine Zajednica sportskih udruga grada Koprivnice provoditi Školu klizanja, a svoje sadržaje priprema i Inline hokej klub Koprivnica.

Korisna informacija svim klizačima i posjetiteljima Koprivničke bajke je da će ove zime raditi i javni gradski WC.

zatvori