Srijeda, 27. ožujka 2024.

Kako koprivnički obrtnici mogu poslovati u Austriji

Predstavnici Udruženja obrtnika Koprivnica i Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije sudjelovali su na ‘Podjetniškom zajtrku’ (Poduzetničkom doručku) u slovenskim Domžalama koji je organizirala tamošnja Območna obrtno-podjetniška zbornica.
Foto: UO Koprivnica.

Predsjednica UO Koprivnica Irena Kovačić i tajnica Jasmina Markota te tajnik OK Koprivničko-križevačke županije Božo Barać tako su se upoznali s radom Slovenske gospodarske komore iz Celovca (Klagenfurta) u Republici Austriji. Na skupu su predstavljene mogućnosti poslovanja obrtnika u Austriji i neki od najčešćih praktičnih problema.

Naši su predstavnici u Sloveniji dogovorili suradnju na zajedničkom kandidiranju EU projekta iz programa “Erasmus+” čiji bi nositelj bilo koprivničko Udruženje obrtnika, a partneri Obrtna zbornica Domžale, Slovenska gospodarska zveza iz Celovca, POK Koprivnica i Obrtničko učilište Pouka.

Foto: UO Koprivnica.

Isto tako načelno je dogovorena i mogućnost suradnje između POK Koprivnica i „Slovenske gospodarske zveze“ na području prezentacije mogućnosti poslovanja u Austriji i prezentacije s područja Europskog prava. Potpredsjednica SGZ-a dr. Maria Škof je ekspert za navedena područja, a skupu je nazočila zajedno s predsjednikom SGZ-a Benjaminom Wakounigom.

Ova je suradnja izrasla na temeljima dugogodišnjih dobrih odnosa UO Koprivnica i Območne obrtno-podjetniške zbornice Domžale.

zatvori