Petak, 19. travnja 2024.

Popularni Tragovi uvest će nas u novu godinu: ‘Jedva čekamo da stanemo na binu!’

Jedan od najomiljenijih glazbenih sastava na ovom području – “Tragovi”, čija je popularnost u dvije godine narasla do te mjere da gotovo da i ne postoji glazbeni događaj na kojem ne sviraju, Koprivničance i njihove goste uvest će u novu 2017. godinu. Bio je to povod da porazgovaramo s njima i saznamo kako se nose s radnim tempom kojeg imaju, održavaju i koji se svakim novim danom povećava.

Dečki, velika godina je iza vas – odsvirali ste gotovo stotinu koncerata i pojedinačnih nastupa ove godine, što bi u prosjeku značilo da ste svaki četvrti dan bili na pozornici. Je li bilo naporno?

Kada to tako kažeš, tek sada postajemo svjesni koji tempo imamo. Glazba i svirke su ono što svatko od nas radi iz ljubavi i zadovoljstva tako da se veselimo svakom nastupu koji je pred nama, bila to svirka u malom klubu ili na velikoj pozornici pred nekoliko tisuća ljudi. Svaku od njih shvaćamo jednako ozbiljno i jedva čekamo nove nastupe i izazove koji su pred nama.

Tempo je dakle, bio ubitačan što znači da vam preostaje jako malo vremena za autorski rad, no svejedno ga već poduže vrijeme najavljujete. Kad će prva autorska pjesma?

Još mrrrrvicu strpljenja i bit ćete među prvima kojima ćemo javiti da imamo singl. Planiramo taj cilj ostvariti već početkom sljedeće godine.

tragovi 2

Gdje vidite svoje mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni?

Za početak, svakako se vidimo na našoj glazbenoj sceni. Smjer u kojem sada idemo najviše odgovara pop glazbi, no otvoreni smo za nove ideje, tako da se nikad ne zna kamo nas put može odvesti.

S prvim danom prosinca ušli ste radno u veliko finale godine. Naime, organizirali ste humanitarni koncert na kojem vam se pridružio TS Delirij, ali i brojni kolege pjevači.

Tako je. Potaknuti medijskim napisima i osobnim saznanjima o nezamislivoj situaciji u kojoj se našla obitelj Prispilović, bez razmišljanja smo odlučili pomoći onako kako možemo, a to je organizacija humanitarnog koncerta na kojem smo prikupljali donacije za pomoć. Još jednom veliko hvala svima koji su sudjelovali, kako na pozornici, tako i ljudima koji su bili u organizaciji. Najveću zahvalu upućujemo publici koja se odazvala i pomogla obitelji u nevolji.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Godina za vas ne završava. Štoviše, tek sad dolazite do možda najvažnijeg koncerta vaše karijere – onog novogodišnjeg na koprivničkom trgu uz kojeg će tisuće Koprivničanaca i Koprivničanki i njihovih gosti dočekati novu godinu. Pripremate li se posebno za taj nastup?

Doček nove godine u Koprivnici svakako je jedan od značajnijih koncerata na kojem imamo prilike sudjelovati. Jedva čekamo da stanemo na binu i zagrijemo publiku veselim notama :) Pripremamo se ozbiljno, kao i za svaki nastup.

Imate li tremu prije koncerata ili ste potpuno opušteni? To ne znači, naravno, da vam nije stalo.

Ponekad je prisutna trema koja je, naravno, ona pozitivna. Ipak, s obzirom na broj nastupa koje imamo iza sebe, u većini slučajeva gotovo da i nemamo tremu. Ako je i ima, tada se svi zajedno bodrimo i pozdravljamo kao sportaši kada izlaze na teren.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Osim što jako puno svirate i to radite jako dobro, još vas nešto obilježava, a to mi redovito šapne ženski dio vaše publike – izgled! Naime, djevojke mi govore kako ste oku iznimno ugodni, posebice pjevač Mihael za kojim uzdišu mlađe djevojke, ali i žene u godinama. Volio bih se mijenjati s njime barem na jedan dan :)

Drago nam je to čuti jer to je također jedan od faktora uspjeha. Ako želiš, možemo dogovoriti da se zamijeniš s Mihaelom na jedan dan. Prošetat će tvog Dragu, popiti kavu s Aldijanom i pročitati vijesti na radiju, a ti ćeš otići na njegova predavanja na faksu, napisati mu zadaću, odgovoriti na koju poruku od mame i cure i doći navečer na probu. (smijeh)

Kakve vas djevojke privlače?

Uvijek su nam najzgodnije djevojke iz prvog reda.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Što nam pripremate u 2017. godini?

Ono što smo već spomenuli i što već jako dugo spremamo, a to je prvi singl. Uz to, već sada imamo velik broj dogovorenih svadbi i ostalih nastupa tako da će nam naredna godina biti radna još i više nego aktualna.

Kako ćete provesti božićne blagdane, radno ili odmarajući se u krugu obitelji?

Blagdane smo odlučili provesti s obiteljima, tako da nećemo nigdje nastupati na Badnjak i Božić. No, možemo vam ekskluzivno otkriti da već sljedećeg dana, na Štefanje, 26. prosinca, nastupamo u Areni Varaždin kao predgrupa Željku Joksimoviću, jednom od najvećih pjevača u široj regiji. S njim smo već nastupali i to na proslavi Praznika rada u Koprivnici. Publici smo se tada očito svidjeli pa nas veseli što ćemo ponovno imati priliku dijeliti pozornicu s takvom zvijezdom.

zatvori