Utorak, 26. ožujka 2024.

VELIKO PODRAVSKO SRCE Ove su humanitarne akcije trenutno u tijeku, podržite ih

U ovo predblagdansko vrijeme u Podravini je aktualno nekoliko humanitarnih akcija u koje se možete uključiti i tako pomoći onima kojima je to potrebno.

U humanitarnoj akciji koju su za pomoć obitelji Prispilović iz Cvetkovca organizirale udruge žena i društva s područja cijele županije, na čelu s Udrugom žena Vinica, do sada je prikupljeno 33.100 kuna. Kako nam je rekla predsjednica viničke Udruge žena Slavica Stančec, taj je novac predan u ruke Saneli Prispilović kojoj je početkom listopada u teškoj prometnoj nesreći smrtno stradala kćer Emanuela, a muž Željko teško je ozlijeđen te je još uvijek na liječenju u koprivničkoj Općoj bolnici. Majka Sanela i sama je teško bolesna i otada sama brine o šestogodišnjem sinu.

Humanitarna akcija udruga žena traje do 18. siječnja, a svi koji su u mogućnosti mogu još uvijek pomoći uplatom na poseban račun otvoren u Podravskoj banci – humanitarni račun broj HR7823860021552002164 uz napomenu “za pomoć Saneli Prispilović iz Cvetkovca”.

Prošlog tjedna počela je i humanitarna akcija za pomoć Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ pod nazivom „Vratimo osmijeh Laticama“. Akcija je postala dijelom Koprivničke bajke i sav prihod od iznajmljivanja klizaljki i ulaska na klizalište namijenjen je za rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju, za terapijsko jahanje i organiziranje poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama. Laticama je bio namijenjen i novac koji je doniran u zamjenu za lampione s lijepim željama koji su pušteni u zrak prvog dana manifestacije, a do danas je za njih prikupljeno desetak tisuća kuna.

U sklopu humanitarne akcije članovi Udruge će sljedeća tri dana od 10 do 17 sati imati promotivni štand u Trgovačkom centru Koprivnica gdje će građani moći izabrati svojeg anđela, a spomenimo i da je u izlozima Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” u vrijeme Koprivničke bajke izloženo tridesetak slika koje su umjetnici donirali Udruzi i koje će se naknadno prodavati na aukciji.

Svojim školskim prijateljima pomažu i učenici Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“. Naime, mali članovi Učeničke zadruge “Nemčićevi suncokreti” uz pomoć svojih učiteljica održali su nekoliko radionica izrade svijećnjaka od staklenki, a svoje proizvode će prodavati u humanitarne svrhe za potrebite učenike u sklopu Koprivničke bajke. Njihovu akciju možete podržati sutra od 17 do 19 sati.

Tradicionalno je u koprivničkoj Srednjoj školi početkom tjedna održan humanitarni Božićni sajam. Na njemu su učenici prodavali proizvode koje su sami izradili. Ukrase za bor, čestitke, kremice i kolače čenici su prodavali kako bi si priuštili terensku nastavu ili osmišljenu razrednu aktivnost. Komercijalisti su tako prikupljenim novcem odlučili kupiti namirnice za jednu koprivničku obitelj u potrebi.

zatvori