Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo u odličnoj utakmici pred gotovo 2.500 gledatelja svladao Hajduk

Nogometaši Slaven Belupa osvojili su tri boda u 18. kolu Prve hrvatske nogometne lige. Pred oko 2.500 ljudi, u odličnoj utakmici svladali su splitski Hajduk rezultatom 2:1. Strijelci za koprivničkog prvoligaša bili su Burić i Ivanovski, a za Hajduk Said.

Farmaceuti su u susret krenuli bez dvojice bitnih igrača – Christensena i Bouadle. Prvi je izostao zbog ozljede, a drugi iznenada zbog bolesti. Trener Željko Kopić odlučio je umjesto njih postaviti Jovičića i Arapa što je značilo da je mladi Katić ponovno zauzeo mjesto zadnjeg veznog.

Slaven je dobro ušao u utakmicu te je imao inicijativu prvih 20-ak minuta. Iz toga su proizašle šanse Katića koji je neprecizno pucao glavom u četvrtoj minuti te Arapa koji je također bio neprecizan s dvadesetak metara. U tom razdoblju Hajduk je zaprijetio dva puta, pucali su Futacs i Vlašić, ali nisu ozbiljnije zaprijetili Blaževiću.

U 26. i 30. minuti Farmaceuti su propustili dvije velike prilike. Prvo je raspoloženi Savić odlično centrirao u šesnaesterac Hajduka, ali Katić i Burić nisu stigli pospremiti loptu u mrežu golmana Kalinića, a zatim je, ponovno na asistenciju Savića, Ivanovskom udarac obranio Kalinić.

Odlično je igrao Slaven u tim trenucima i bilo je pitanje kada će zabiti gol. Još jednu odličnu priliku obranio je golman Hajduka Heberu, a onda, u 34. minuti, Hajduku nije bilo spasa. Jedan odličan centaršut na drugoj stativi dočekao je Burić i zabio za 1:0. Četiri minute kasnije još jedna velika prilika. Nakon kornera pucao je Katić glavom, ali je Splićane spasila greda.

Tek smo u 40. minuti vidjeli prvu pravu priliku pred vratima Farmaceuta. Erceg je pucao s lijeve strane, otprilike s osam metara od gola, ali neprecizno pokraj lijeve vratnice. Preuzeo je Hajduk inicijativu u posljednjih pet minuta i to mu se isplatilo u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Bašić je centaršutom pronašao glavu Saida koji uz pomoć vratnice zabija za 1:1.

Bio je to rezultat poluvremena u kojem su Farmaceuti dominirali 40 minuta, a zatim prepustili gostima loptu i dopustili da izjednače.

Drugo poluvrijeme odličnom prilikom otvorio je Hajduk. Ponovno je odlično centrirao Bašić, a Kožulj atraktivno, volejom iz pada, šalje loptu pokraj vratnice. U 54. minuti čuli smo pljesak cijelih tribina, a zaradili su ga Ivanovski i Kalinić. Heber se sjurio po lijevoj strani, centrirao loptu koju gostujući stoper ostavlja na dvadeset metara, a na nju natrčava Ivanovski i fantastično gađa drugi kut. Ipak, najbolji igrač Hajduk, golman Kalinić, još boljom reakcijom, atraktivnom paradom, spašava svoju momčad.

U 60. minuti 2:1 za Slaven. Ivanovski je pao nakon duela sa Šimićem, a sudac Batinić dosudio je jedanaesterac. Makedonski napadač odlučio je preuzeti odgovornost te je zabio za novo vodstvo Farmaceuta. Smirila se malo utakmica u idućih desetak minuta, sve do 73. kada je odlično pucao Kožulj, ali tik uz desnu vratnicu gola Blaževića.

Desetak minuta prije kraja splitska Torcida zapalila je nekoliko baklji, a trener Kopić napravio je i posljednju zamjenu. Zanimljivo, naravno i više nego pozitivno, je da su u sva tri navrata ušle mlade nade Slaven Belupa: Bogojević, Martinaga i Međimorec.

Tri minute prije kraja susreta Hajduk je imao veliku priliku za izjednačenje. Nakon što je Kožulj pao u šesnaestercu Slavena Batinić je dosudio jedanaesterac iz kojeg je Futacs pogodio gredu i tako ostavio Koprivničancima sva tri boda.

Ovom pobjedom Farmaceuti su ‘skočili’ za jedno mjesto na prvenstvenoj ljestvici te su sada petoplasirana momčad prvenstva s 21 osvojenim bodom. U idućem kolu, u petak u 18 sati, koprivnički prvoligaš ugostit će na Gradskom stadionu Inter iz Zaprešića.

18. KOLO PRVE HRVATSKE NOGOMETNE LIGE
4.12.2016. Koprivnica, Gradski stadion, gledatelja: 2405

NK Slaven Belupo – HNK Hajduk Split 2:1 (34′ Burić, 60′ Ivanovski-11m; 45′ Said)

NK Slaven Belupo (4-3-3): Blažević – Purić, Musa, Jovičić, Štiglec – Katić, Burić, Arap (od 73. Martinaga) – Ivanovski (od 82. Međimorec), Heber, Savić (od 65. Bogojević). Trener: Željko Kopić.

HNK Hajduk (4-2-3-1): Kalinić – Juranović, Nižić, Šimić, Kvesić – Savvas (od 30. Bašić), Kožulj – Vlašić, Said (od 75. Said), Erceg – Futacs. Trener: Marko Lozo.

Žuti kartoni: Jovičić 49′, Heber 52′ (Slaven Belupo); Erceg 24′, Šimić 77′ (Hajduk)

Crveni kartoni: –

zatvori