Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ne propustite debitantsku izložbu jednog od najaktivnijih mladih koprivničkih umjetnika

Udruga Mamuze ponosno predstavlja ‘Presliku života’ – prvu samostalnu izložbu Nikole Sinkovića, jednog od najaktivnijih domaćih umjetnika mlađe generacije, Koprivničanca koji svojim radom i energijom privlači sve više zanimanja za domaću umjetnost. Izložba će biti otvorena u četvrtak, 17. studenoga u 20 sati u Kulturno-kreativnom centru Pixel.

15058510_1277677688977910_1904321122_nMisao vodilja Preslike života česte su višeznačnosti u vizualnoj i verbalnoj komunikaciji koje nerijetko rezultiraju neželjenim nesporazumima. Razradom crteža Nikola Sinković prikazuje momente potencijalnih nesporazuma, momente isključivosti: “ILI-ILI” gdje bi komunikacija krenula u jednom ili drugom smjeru (ili se u potpunosti prekinula) pokušava likovno-verbalnom sinergijom podići na razinu: “I-I”. U svom je radu odlučio prikazati česte višeznačnosti u vizualnoj i verbalnoj komunikaciji koje nerijetko rezultiraju nesporazumima.

Humor je vrlo bitan element u Sinkovićevom radu. Kako i sam umjetnik kaže, to je najjednostavniji i najbrži način kako doprijeti do ljudi. Humorom se apsurd kao semantičko-komunikacijski fenomen koristi kao sredstvo nastavka, a ne prekida komunikacije.

Krajnji rezultat Sinkovićevog rada obično je crtež koji se ponekad prenosi na zid u obliku murala, a ponekad na popularne stickere, majce, platnene torbe ili kakav drugi uporabni predmet. Stoga, poručuju Mamuze, posjetite otvorenje Preslike života ovog četvrtka od 20 sati u KKC Pixel, možda vas dočeka iznenađenje!


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori