Petak, 26. travnja 2024.
Home gkc Raspisan natječaj za najbolju ljubavnu pjesmu u spomen na velikog hrvatskog književnika rođenog u Koprivnici

Raspisan natječaj za najbolju ljubavnu pjesmu u spomen na velikog hrvatskog književnika rođenog u Koprivnici

0
Raspisan natječaj za najbolju ljubavnu pjesmu u spomen na velikog hrvatskog književnika rođenog u Koprivnici
Zvonimir Golob. Izvor: enciklopedija.hr
Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. raspisala je književni natječaj ‘Zvonimir Golob’ za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu. Time se odaje počast hrvatskom pjesniku, esejistu, kritičaru, šansonijeru, fotografu, antologičaru, scenaristu i prevoditelju rođenom 1927. u Koprivnici koji nas je napustio prije 19 godina.

Natječaj je otvoren svim autorima iz zemlje i inozemstva koji do 1. veljače 2017. pošalju najviše tri svoje neobjavljene pjesme s ljubavnom tematikom, po kakvima je i Golob bio najpoznatiji.

Radove, uz kratak životopis autora, potrebno je poslati na adresu organizatora: Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), Dr. Nikole Sertića 15, Koprivnica, s naznakom “Za natječaj”.

Stručni prosudbeni sud autoru najbolje neobjavljene pjesme dodijelit će “Veliku zlatnu plaketu – Zvonimir Golob”.

Dosad su ovo priznanje primili: Enes Kišević, Željko Krznarić, Zlatko Tomičić, Duško Gruborović, Stanka Gjurić, Maja Gjerek, Kolinda Vukman, Alka Vuica, Božica Jelušić i Luko Paljetak.

Cilj ove nagrade je potaknuti književne i ine stvaratelje na pisanje, ali i na čitanje poezije te sjećanje na velikog hrvatskog književnika Zvonimira Goloba, ovog puta i u povodu njegove 90. obljetnice rođenja i 20. obljetnice smrti.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori