Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Koren neće biti HSS-ov kandidat za župana, Beljak pozvao da se u stranku vrate ranije izbačeni

Mladen Mađer novi je predsjednik županijske organizacije HSS-a u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Njegov izbor nije iznenađenje jer nam je još početkom tjedna najavio da je u dogovoru sa stranačkim kolegama jedini kandidat za tu funkciju. Nakon skupljenih potpisa potpore, uoči izborne skupštine, večeras je dobio i glasove 62 delegata, koliko ih se od 111 iz Podravine i Prigorja odazvalo izvanrednoj izbornoj skupštini u Delovima.

Zadovoljan održanom skupštinom, Mađer je za petak najavio sjednicu županijskog odbora na kojoj će biti izabrano i predsjedništvo podravsko-prigorskog HSS-a. Osim toga, bit će formiran stranački tim koji će u roku 30 dana obići sve organizacije na terenu kako bi se dobio uvid u stvarno stanje stranke. Bit će to osnova za pripreme za predstojeće lokalne izbore, rekao je Mađer istaknuvši da je cilj podravsko-prigorskog HSS-a da u najmanju ruku ponovi izborni rezultat, što znači da i dalje osvoji povjerenje birača kako bi stranka zadržala, pa možda osvojila i koji novi mandat načelnika i gradonačelnika.

Mađer podrazumijeva da će HSS uspjeti zadržati i funkciju koprivničko-križevačkog župana. Ne želeći otkriti mogućeg kandidata, hoće li HSS na izbore sam ili u koaliciji, kao ni tko su potencijalni koalicijski partneri, Mađer je istakao da te odluke neće donositi sam:

– Odluke neću donositi bez predsjedništva i županijskog odbora. Vremena kad su za stranku važne odluke donosili kumovi su prošla.

Na upit kako komentira činjenicu da je Darko Koren najavio svoju kandidaturu za novi mandat župana, Mađer je odrješito odgovorio:

– Darka Korena više ne smatram članom HSS-a, što za desetak dana više ni formalno neće biti. Stoga neće biti ni kandidat HSS-a za župana.

Mađer je najavio i da će tim koji će obilaziti organizacije na terenu biti ujedno i pregovarački tim. Iako organizacije i dalje imaju samostalnost u biranju budućeg političkog partnera, županijski odbor mora znati koje su im namjere, a tim sa županijskog nivou pomoći će im u pregovorima, pojasnio je novoizabrani predsjednik Mađer od kojega, kako nam je rekao, konkretnije informacije o daljnjim planovima i koracima stranke možemo očekivati za 30 dana.

Na izvanrednoj izbornoj skupštini podravsko-prigorskog HSS-a bili su i glavni tajnik stranke Ilija Čorić te predsjednik Krešo Beljak. Upravo je predsjednik primjetio da su, podjelama i problemima usprkos, u našoj županiji postignuti dobri rezultati, no da proces podjela treba zaustaviti. Stoga je najavio da će se razgovarati s nezadovoljnima, ali i pozvati na povratak u HSS one koji su izbačeni zbog samovolje pojedinaca. Beljak je ustvrdio da je HSS u Koprivničko-križevačkoj županiji bio žrtvovan za osobne pa čak i za interese drugih stranaka.

No, treba se vratiti korijenima i Koprivničko-križevačka županija treba ostati među najboljim HSS-ovim županijama, zaključio je Beljak.

zatvori