Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Farmaceuti protiv Rijeke dominirali i promašivali u susretu bez pogodaka

Nogometaši Slaven Belupa u 16. kolu Prve hrvatske nogometne lige osvojili su bod protiv lidera prvenstva, Rijeke. Utakmica na koprivničkom Gradskom stadionu završila je rezultatom 0:0

Atraktivan protivnik i lijepo vrijeme za ovo doba godine privukli su dosad najveći broj gledatelja ove sezone. Na tribinama Gradskog stadiona bilo je nešto manje od 2.000 ljudi koji su vjerovali da Slaven Rijeci može nanijeti prvi ovosezonski poraz.

Odlično su Farmaceuti ušli u utakmicu. U prvih desetak minuta golman Rijeke Prskalo čak je tri puta spašavao svoja vrata. Dva puta je odlično pucao Savić i jednom Heber, ali je čuvar mreže gostiju sva tri puta izašao kao pobjednik. U 17. minuti još je jednom brazilski napadač isprobao svoj udarac, ali nije bio precizan.

Samo tri minute kasnije opasno je zaprijetio i Katić nakon kornera, ali je Prskalo još jednom bio siguran. Tek u 31. minuti vidjeli smo prvi udarac Rijeke. Zaprijetio je Vešović, ali je Blažević obranio njegov pokušaj. Najveću šansu prvog poluvremena propustio je Ivanovski. Savić se sjurio po sredini terena prema golu Rijeke, odlično uposlio makedonskog napadača koji u situaciji jedan na jedan s Prskalom prebacuje cijeli gol.

Na odmor se otišlo s rezultatom 0:0, a koprivnička publika pljeskom je nagradila odličnu predstavu Farmaceuta u prvih 45 minuta.

Nastavak je donio nešto sporiji tempo. Prvu situaciju vrijednu spomena vidjeli smo u 60. minuti kada je Heber pucao daleko pored vratnice. Četiri minute kasnije Slavenu je poništen gol: Heber je svladao Prskala, ali je pomoćni sudac podigao zastavicu u zrak i označio zaleđe.

Najveću šansu za goste upropastio je Čanađija koji je sa samo sedam metara prebacio vrata golmana Blaževića. Bila je to ujedno i najbolja prilika na utakmici. Puno interesantnije bilo je prvo poluvrijeme u kojem su Farmaceuti prikazali odličnu igru. Iako bi bod prije utakmice svi igrači potpisali, ostaje žal što Slaven nije osvojio sva tri, a zaslužio je.

Ovim rezultatom Koprivničanci su došli do podjele šestog mjesta s 15 osvojenih bodova. U idućem kolu Slaven će biti gost kod Lokomotive u Zagrebu. Utakmica će se igrati u petak s početkom u 18 sati.

16. KOLO PRVE HNL
Slaven Belupo – Rijeka 0:0

Koprivnica, Gradski stadion, 20.11.2016.

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Blažević – Purić, Katić, Musa, Štiglec – Burić, Christensen, Bouadla (od 91. Jovičić) – Heber (od 90. Gregurina), Savić (od 79. Aliti), Ivanovski. Trener: Željko Kopić.

RIJEKA (4-3-3): Prskalo – Matić, Mitrović, Elez, Žuta – Maleš, Bradarić, Andrijašević – Vešović, Handžić (od 57. Čanađija), Matei (od 69. Ajayi). Trener: Matjaž Kek.

zatvori