Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Mališani iz Udruge “Latice” učili kako pravilno vježbati

Udruga “Latice” je prošlog petka, 28. listopada, u partnerstvu s Poliklinikom za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Prof. dr. sc. Milena Stojčević-Polovina” iz Zagreba provela edukacijsko – rehabilitacijski program za djecu s teškoćama u razvoju i njihove roditelje.

U edukaciji je sudjelovalo petnaestak mališana koji su članovi kluba “Naši anđeli” i igraonice “Dodir”, njihovi roditelji, voditelj kreativnih radionica i fiziterapeut Udruge.

Članove rehabilitacijskog tima Poliklinike čine liječnici specijalisti za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, viši fizioterapeuti, pedagog terapeut i radni terapeuti, a Udruga program provodi zahvaljujući potpori Grada Zagreba koji ga je prepoznao i odlučio sufinancirati.

Edukacije su prilagođene individualno svakom djetetu i s posebnim naglaskom na unaprjeđenje aktivnosti svakodnevnog života. Ovisno o pojedinačnim potrebama i indikacijama u edukacijama koriste se različite rehabilitacijske metode, kao što su neurorazvojna terapija po Bobathu, Vojta rehabilitacija, rehabilitacijska metoda prema Stojčević Polovini, edukatorsko rehabilitatorska edukacija uz elemente terapije senzorne integracije i radna terapija.

Potrebe ovakvog vida rehabilitacije su neupitne, poručuju iz koprivničke Udruge, jer im na svaku edukaciju dolazi sve više djece i roditelja, a nadaju se da će biti u mogućnosti ovaj projekt nastaviti u narednom periodu.

zatvori