Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Kišna rođendanska utrka u Koprivnici

Tradicionalna, 38. po redu Međunarodna atletska utrka grada Koprivnice održana je danas u našem gradu. Start i cilj bili su na Zrinskom trgu, a trčalo se gradskim parkom, trgovima i ulicama.

Usprkos lošem vremenu, ovoj utrci koja se svake godine organizira povodom Dana grada Koprivnice odazvali su se brojni natjecatelji – vrhunski atletičari, rekreativci, ali i školarci i vrtićarci.

Što se tiče rezultata koprivničkih atletičara, u pojedinačnoj konkurenciji najbolji rezultat ostvarila je Marija Vladušić osvojivši prvo mjesto među veterankama. Zvonko Vrhovski  osvojio je četvrto mjesto u kategoriji veterana, dok je Zoran Žilić u seniorskoj konkurenciji bio osmi. Marko Gregurec je u kategoriji juniora osvojio drugo mjesto.

U kategoriji mlađih dječaka prvi je bio Jan Tisaj, drugi David Petika, a treći Zvjezdan Colić. Kod mlađih djevojčica prva je bila Anja Slavinić, a Tara Rušak zauzela je peto mjesto.

Kod starijih dječaka treći je kroz cilj prošao Alen Ivić.

U kategoriji dječaka od 2008. godišta prvi je bio Leon Geci, drugi Sven Džendžo, a treći Jan Šijak. Kod djevojčica treća je bila Tina Zamljačanec, a četvrta Ozana Medvarić.

U kategoriji dječaka od 2006. godišta Šimun Švenda osvojio je prvo mjesto, Antun Đuranek četvrto, a Mateo Šegović kroz cilj je prošao peti. Kod djevojčica Josipa Mikulec bila je treća, a Lara Zvonar šesta.

U predškolskom uzrastu, kod dječaka prvi je utrku završio Luka Kralj, drugi je bio Lovro Pavičić, a treći Duje Banek. Kod djevojčica prva je bila Maja Horvatić, druga Tia Požgaj, a treća Tera Lacković.

U ekipnim utrkama, u konkurenciji srednjih škola, Gimnazija Fran Galović osvojila je prvo mjesto, a Srednja škola Koprivnica drugo. U konkurenciji osnovnih škola prvo mjesto osvojila je OŠ Braća Radić, druga je bila OŠ A. N. Gostovinski, a treća OŠ Đuro Ester.

Sve rezultate možete vidjeti ovdje (PDF).

zatvori