Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Podravsko-prigorski poduzetnici na besplatnim edukacijama učili kako poboljšati svoje poslovanje

Podravsko-prigorski mali i srednji poduzetnici, obrtnici i OPG-ovci imali su priliku danas u našem gradu sudjelovati na besplatnim edukacijama u sklopu projekta ‘Poslovni uzlet grada Koprivnice’.

Na edukacijama su mogli naučiti nešto više o digitalnom marketingu, kako nove tehnologije olakšavaju svakodnevne poslovne izazove ili pak saznati koji su aktualni natječaji za sredstva iz europskih fondova.

Na Poslovnom uzletu po drugi put je sudjelovao Gordan Knežević koji ovakav način edukacije ocjenjuje kao jako dobar:

Današnja edukacija je bila zanimljiva po izlaganju župana koji su raspravljali o decentralizaciji lokalnih zajednica jer svi u ovoj regiji dijelimo slične probleme. Edukacije su također bile dobre, meni osobno neke malo više, neke malo manje zanimljive, ali to ovisi u kojem djelu poslovanja poduzetnik ima interes. Nije za svakoga sve, ali je u svakom slučaju dobro poslušati.

Besplatne edukacije su za naše poduzetnike organizirane uz potporu Grada i Županije čiji su čelnici svjesni da su upravo mali i srednji poduzetnici, unatoč velikim kompanijama na našem prostoru, najbrži pokretač razvoja. Rekao je to zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić:

Ovo se u našoj Koprivnici pokazuje kao pun pogodak jer se na ovaj način viđamo s našim malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima, još više širimo vidike i granice educiranja, razmjene iskustava pa nekad nekima koji planiraju pokrenuti svoj biznis i dajemo novi podstrek, motiv, ideju i hrabrost. Svi trendovi gospodarstva u Koprivnici su puno brži nego što su na nivou Hrvatske i to je pobjeda svih vas koji se bavite određenim gospodarskim granama i na tome vam veliko hvala.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren istaknuo je važnost malog i srednjeg poduzetništva:

Činjenica je da je struktura gospodarstva u našoj nešto drugačija od one u drugim županijama i da je ovdje takozvano veliko gospodarstvo dominantno. Tu leže razlozi ovako velikih brojčanih pokazatelja kojima se Koprivnica može pohvaliti. I to je dobro, ali je isto tako važno i malo i srednje gospodarstvo i poduzetništvo za koje smo mi, na neki način, zaduženiji.

U sklopu Poslovnog uzleta održana je i panel diskusija u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija na temu “Decentralizacija i razvojna uloga lokalnih zajednica”. Uz čelnike Grada i Županije, u toj su raspravi sudjelovali i župani iz susjednih Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Međimurske i Varaždinske te Požeško-slavonske i Krapinsko-zagorske županije.

Vrijedno je spomenuti da je na Poslovni uzlet u Koprivnicu stigla i zamjenica ministrice gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta Ana Mandac koja je najavila da će resorno ministarstvo u narednom mandatu još više raditi na omogućavanju lakšeg pristupa financiranju, ukloniti administrativne prepreke i parafiskalne namete i raditi na stvaranju povoljne poslovne klime.

zatvori