Petak, 19. travnja 2024.

Branitelji i njihove obitelji prisjetili se poginulih suboraca

Šezdesetak branitelja i članova njihovih obitelji iz Koprivnice, Podravine i zagrebačkog područja okupilo se na Desetom memorijalu poginulih branitelja Grada Koprivnice što je održan uz 660. rođendan grada i 25. obljetnicu Domovinskog rata.

Memorijal je organizirala Udruga hrvatskih branitelja liječenih od postraumatskog stresnog poremećaja Koprivničko-križevačke žuapnije Sveti Nikola u Veteranskom terapijskom centru koji nosi ime legendarnog branitelja Zvonka Pandurića Strica na jezeru Tranvajica dva kraj Jegeniša.

Sudionici su se natjecali u pet disciplina – šahu, pikadu, beli, visećoj kuglani i gađanju zračnom puškom. Od lokalnih sudionika, ekipno prvo mjesto i pobjednički naslov Memorijala “Hrvatska vas zove” je osvojila ekipa Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Petaranec. Druga je ekipa Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata HŽ-a Koprivnica.

Predsjednik Udruge “Sveti Nikola” Ivica Galenec izrazio je zadovoljstvo održanim memorijalom jer je to jedna od prigoda da se branitelji i članovi njihovih obitelji druže u prostoru koji su sami uredili. To im je ujedno i terapija koja im pomaže prevladati teškoće i zdravstvene probleme uzrokovane ratom.

Izvor: Facebook (Stjepan Turi).
Izvor: Facebook (Stjepan Turi).
zatvori