Besplatna pravna pomoć ponovno u Koprivnici

0
319
Snimio Marko Posavec.
Koprivničancima će za besplatnu pravnu pomoć za tjedan dana ponovno biti na raspolaganju studenti zagrebačkog Pravnog fakulteta.

Radi se o projektu “Pravna klinika” u sklopu kojeg budući pravnici redovno posjećuju Koprivnicu i građanima pružaju pravne savjete, pomažu im u pravnim problemima s kojima se suočavaju, povezivanju s odvjetnicima i sastavljanju raznih pisama i podnesaka u upravnom i drugim postupcima. Ponekad, kliničari se mogu uključiti i u planiranje nastupanja u upravnim i sudskim postupcima.

Podsjetimo, studenti samostalno i kolektivno obrađuju primljene slučajeve pri čemu im po potrebi savjetom pomažu akademski mentori – suradnici, znanstveni asistenti i profesori, a klinika se u svom radu ravna odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći i Pravilnika o studiranju.

Studenti prava bit će u Koprivnici sljedeću srijedu, 23. studenog od 10 do 12 sati u Gradskoj vijećnici, a oni koji trebaju pravu pomoć na sastanak sa studentima moraju ponijeti fotokopiju dokumentacije vezane uz pravni problem i osobne iskaznice.