Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO & VIDEO Tomislav iz Drnja optužio suca Dergeza za pogreške koje su ih koštale utakmice

Nogometni klub Tomislav iz Drnja, nezadovoljan suđenjem u prošlom prvenstvenom kolu, u redakciju Drave.info poslao je mail kojim upozorava na, kako smatraju, sudačke greške tijekom njihove utakmice.

Prema mišljenju člana Uprave Ivana Mihalića, sudac Marko Dergez počinio je nekoliko pogrešaka na utakmici koju su u Molvama odigrali Mladost i Tomislav iz Drnja. Sudačke su greške prema Mihalićevom mišljenju utjecale na konačan rezultat. Navedene sporne situacije ilustrirao je i fotografijama izrezanima iz snimke utakmice:

Prije sporne utakmice, Uprava Tomislava tražila je izuzeće suca Dergeza. Odgovor su dobili od predsjednika Zbora sudaca Zlatka Šimčića koji je odbio njihov zahtjev smatravši da je Dergez perspektivan mladi sudac koji je sposoban, u skladu s nogometnim pravilima, odsuditi svaku utakmicu.

Samo tjedan dana ranije na suđenje su se žalili i predstavnici Graničara iz Legrada. Prema njihovim riječima u derbiju baš protiv Tomislava prvi gol su primili iz zaleđa, a kao dokaz priložili su video isječak iz utakmice:

Sudačke pogreške sastavni su dio svakog sporta, pa tako i nogometa. Primjera, poput dva navedena, moglo bi se pronaći mnogo. Koliko smisla ima raspravljati o njima nakon utakmica i jesu li one namjerne ili slučajne, sami prosudite.

zatvori