Subota, 20. travnja 2024.

OVE SUBOTE Planinarska kestenijada bit će u znaku jedne velike obljetnice

Sve je spremno za središnju godišnju manifestaciju koprivničkih planinara. Ove subote, 8. listopada, kod planinarske kuće ‘Rudi Jurić’ na Peseku održat će se 24. po redu Kestenijada u Podravini koju organizira Hrvatsko planinarsko društvo ‘Bilo’. I ne samo to: ujedno će biti proslavljena i jubilarna četiri desetljeća Koprivničkog planinarskog puta (KPP-a).

Na Kestenijadu možete doći bilo kojim prijevoznim sredstvom, ali preporučuje se da u duhu planinarenja pođete zajedno s “Bilovcima” vlakom do Subotice pa sat i pol hodate do planinarske kuće na koti 295 m, poznate “druge barake”. (Vlak polazi u 8:33, a okupljanje planinara je u 8 sati kod kolodvora). Tamo vas čeka planinarsko druženje uz pečene kestene, glazbu i ples, popularna tombola, kolači koje su pripremile vrijedne članice “Bila”, prigodno obilježavanje 40. godišnjice KPP-a te bogata planinarska ponuda hrane i pića. Sudjelovanje je, naravno, besplatno i nije potrebno biti članom nekog planinarskog društva, a očekuje se tristotinjak sudionika.

Povratak je predviđen oko 15 sati pješice preko Crne gore do Koprivnice ili natrag do Subotice Podravske.

Koprivnički planinarski put (KPP) trasiran je i markiran 1976. te svečano otvoren 7. studenog iste godine. Vodi od Subotice Podravske preko sjeveroistočnih obronaka Kalničkog gorja te brežuljaka zapadne Bilogore i njene najviše točke – Stankovog vrha (309 m) – sve do Glogovca. Dugačak je 40 kilometara i za njegov je obilazak potrebno osam do devet sati.

24-kestenijada-plakat

zatvori