Petak, 29. ožujka 2024.

Ovo je nova ravnateljica županijskog Zavoda za hitnu medicinu

Mirjana Hanžeković izabrana je jutros za ravnateljicu Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.
Marina Horvat Pavlic. Snimio Marko Posavec.
Marina Horvat Pavlic. Snimio Marko Posavec.

Ova diplomirana ekonomistica dosad je obavljala dužnost vršiteljice dužnosti ravnatelja, a Upravno vijeće ju je izabralo jednoglasno. Na upit je li izabrana zato što je bila jedina kandidatkinja ili zbog njenog programa, predsjednica Upravnog vijeća Marina Horvat Pavlic Dravi.info je odgovorila: — Nikako ne možemo reći da smo je izabrali zato jer je bila jedina kandidatkinja. Upravno vijeće ima različite mogućnosti, pa i poništiti natječaj. Moramo reći da je gospođa Hanžeković imala doista dobar program za mandatno razdoblje od četiri godine. A nemojte zaboraviti i da je gospođa Hanžeković posljednjih godina bila aktivno uključena u proces razvoja ove županijske zdravstvene ustanove i usko je surađivala s dosadašnjim ravnateljem Matom Devčićem. Uvjereni smo da će opravdati naše povjerenje.

Ustupila Marina Horvat Pavlic.
Ustupila Marina Horvat Pavlic.

Predsjednica Upravnog vijeća kaže da će nova ravnateljica nastaviti razvijati ustanovu u skladu s postavljenom strategijom: — Prvi plan nam je definitivno uključivanje sanitetskog prijevoza u djelatnost Zavoda za hitnu medicinu. Zasigurno će to uvođenje nove djelatnosti bitno utjecati na kvalitetu rada Zavoda. Ravnateljica nam je iznijela još niz planova, od edukacije zaposlenika; postojećih, ali i onih koji će sa sanitetskim prijevozom prijeći iz Doma zdravlja u Zavod. Planira se i ulaganje u opremu, prostor i ljude. Mislim da bi to za početak bilo sasvim dovoljno.

Recimo i da će Mirjana Hanžeković na dužnost ravnateljice županijskog Zavoda za hitnu medicinu stupiti 1. studenoga ove godine.

zatvori