Srijeda, 24. travnja 2024.

KOPRIVNIČKA BAJKA Nešto nam se sasvim novo ove zime sprema u gradskom parku

Kada se teški, olovno sivi zimski oblaci navuku nad Koprivnicu i iz njih na radost djece, a i nekih odraslih, počnu lepršati snježne pahuljice, gradski će park zasjati svjetlošću i toplinom Koprivničke božićne bajke. Nakon što smo proteklih mjeseci, čim bi utrnula dnevna žega, uživali u Ljetu na Zrinskom, od 15. prosinca sprema nam se sasvim novi doživljaj zime u našem gradu koji će kulminirati velikim dočekom Nove godine.

Upravo su pozitivni komentari Koprivničanaca na ovogodišnje Koprivničko ljeto bili poticaj Gradskoj upravi da i u zimskim mjesecima osmisli nešto potpuno drugačije, rekao je Dravi.info pročelnik za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski. — Mi smo, kao što znate, ovog ljeta osmislili i proveli Ljeto na Zrinskom. Uložili smo u to puno srca i puno dobre volje, a na kraju smo primili i dobre komentare naših sugrađana. To nam je ujedno bila i obaveza i motivacija da nastavimo dalje. Zima je često depresivna, hladno je i rijetko nas što može natjerati da izađemo iz kuće. Mi smo odlučili boriti se protiv toga, a jedan od načina je da ispričamo svoju “Koprivničku bajku” — kazao je Ledinski.

Svi sadržaji će umjesto na glavnom gradskom trgu biti smješteni u gradskom parku. Središnje mjesto “Koprivničke bajke” bit će paviljon koji će biti rezerviran za dječju igru. Bit će to njihovo kraljevstvo, kaže pročelnik Ledinski: — Tamo će se svakog dana odvijati raznovrsne aktivnosti primjerene našim mališanima. Nemojte da pričam o detaljima, mora nešto ostati i iznenađenje.

Oko paviljona smjestit će se dobro poznate kućice u kojima će lokalni obrtnici i proizvođači predstaviti i nuditi svoje domaće proizvode. Mirise i okuse Božića upotpunit će i novi izgled samih kućica koje će prigodno oslikati podravski umjetnici. A kao i tijekom ljeta, svakodnevno ćemo uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu: — Imat ćemo jednu pozornicu koju posebno gradimo za tu priliku i koja će također biti bajkovita. Bit će smještena u samom gradskom parku i na njoj će se odvijati svi kulturno-zabavni sadržaji. Nastupit će svi, od onih najmanjih do najstarijih, od potpunih amatera do profesionalaca. Svaki dan će biti pun pjesme, radosti, veselja i lijepih boja jer ćemo i dobar dio parka učiniti i svjetlosno vrlo bajkovitim — najavljuje Ledinski.

Šećer na kraju je klizalište koje također seli u gradski park i koje će ove godine biti dodatno dotjerano. Ono će biti smješteno na rubu parka uz igralište Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“.

Na koprivničkoj Božićnoj bajci već radi velik broj ljudi no mjesta za dobre ideje ima još pa pročelnik Ledinski poziva sve s dobrim idejama – pjevače, zabavljače, obrtnike i proizvođače te sve ostale koji žele doprinijeti kreiranju Koprivničke bajke da se jave u Gradsku upravu. Što će nas biti više koji će biti spremni sudjelovati u njoj, to će ona biti ljepša, zaključuje pročelnik Ledinski.

zatvori