Petak, 19. travnja 2024.

IVAN GECI peti u svijetu: Svjetsko prvenstvo u Meksiku ogromno mi je iskustvo

Koprivničanac Ivan Geci vratio se sa Svjetskog prvenstva u karateu održanog u Monterreyu, u Meksiku. U Shito-Ryu kategoriji Ivan je osvojio peto mjesto, a s meksičke avanture vratio se pun dojmova.

Na prvenstvu je bio jedini hrvatski predstavnik što dodatno naglašava koliko možemo biti ponosni što je tamo otišao baš iz Koprivnice. Evo što nam je rekao o svojem boravku na drugom kraju svijeta:

— Najteže mi se bilo prilagoditi na tropske vrućine. Trebalo mi je dva dana da dođem k sebi, ali nakon toga tamo sam se osjećao kao doma. Počeo sam s treninzima te sam sudjelovao na seminarima koje su vodili najveći japanski stručnjaci. Na natjecanju sam osvojio peto mjesto ostvarivši dvije pobjede i jedan poraz.

Kako nam je Ivan rekao, arena u kojoj su se borili bila je zaista impresivna. Tremu nije imao, ali je svakako bio uzbuđen nakon što je vidio deset tisuća ljudi na tribinama. Ivan se natjecao u kategoriji od sedamdeset do osamdeset kilograma, a peto mjesto u konkurenciji od pedesetak karatista veliki je uspjeh. Nakon natjecanja dodijeljene su mu nagrade i priznanja.

Kao što smo rekli, Ivan je bio jedini Koprivničanac i Hrvat na Svjetskom prvenstvu:

— Taj podatak me zaista učinio ponosnim i bila mi je velika čast predstavljati svoj grad i svoju državu na tako velikom natjecanju. Kad su na predstavljanju prozvali našu državu i izgovorili moje ime i prezime trnci su me prošli. Kažem, zaista poseban osjećaj.

Osim natjecanja, naš karatist našao je vremena i za razgledavanje grada.

— Monterrey je ogroman i zanimljiv, pun kafića i trgovina. Posjetio sam mnogo znamenitosti, a posebno me se dojmila stara jezgra grada i Fundidora park kojim teče prekrasna umjetna rijeka svijetlozelene boje po kojoj se može ploviti brodom.

Ivan smatra da mu je ovo natjecanje zaista pomoglo. Što kod stjecanja iskustva, što kod stjecanja novih znanja koja će mu koristiti u budućnosti. Novi Ivanov veliki cilj je iduće Svjetsko prvenstvo koje će se održati za tri godine, a prije toga čekaju ga natjecanja diljem Hrvatske.

zatvori