Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Najbolji likovni stvaraoci iz cijele Hrvatske došli su u Koprivnicu

Najbolji hrvatski neprofesionalni slikari i kipari okupili su se u subotu u Koprivnici na 32. Susretu likovnih stvaralaca koji tradicionalno organizira Hrvatski sabor kulture.

Time je ujedno zatvorena i izložba koja se u Galeriji Koprivnica mogla razgledati tjedan dana. Između 330 pristiglih radova, Prosudbeno povjerenstvo koje su činili akademski slikar Tomislav Buntak, viši kustos Zoran Homen i profesor Mirko Kovačević odabralo je 77 koji su u Galeriji predstavljeni koprivničkoj publici. Nagradu za najuspješnije likovno djelo 2016. ponijela je Gordana Vukorepa za sliku “Prozor”, dok je titulu najuspješnije likovne udruge (i prateću nagradu) ponijela Dubrovačka udruga likovnih umjetnika.

Dvanaestero umjetnika dobilo je i pohvalnice, među kojima je i mlada podravska slikarica Marija Grabar, zatim Pero TopljakKatarina SinjeriSanja BenkoĐuro JakovićSlava Blažeković. Također, svi autori čiji su radovi izloženi primili su priznanja.

Susret je okupio brojne likovne amatere iz cijele Hrvatske, a po završetku programa u Galeriji svi su zajedno posjetili Podravkin Muzej prehrane.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori