Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Galovićeva jesen svečano otvorena uz literarne, ali i kulinarske specijalitete

23. Galovićeva jesen, međunarodni festival književnosti, sinoć je i službeno otvorena. Na prigodnom književno-gastronomskom programu u Štaglju svoje stihove i prozu čitali su hrvatski, ali i književnici koji su na Galovićevu jesen stigli iz Afganistana, Slovenije, Slovačke, Poljske, Mađarske. Podravkini gastropromotori istovremeno su spravljali jela specifična za zemlje iz kojih su u Koprivnicu stigli književni gosti. Medijski pokrovitelji festivala su Radio Drava i informativni portal Drava.info.

Okupljenima su se među ostalima obratili zamjenica koprivničkog gradonačelnika Melita Samoborec i zamjenik podravsko-prigorskog župana Ivan Pal. Oboje su istakli važnost manifestacije i obećali da će Galovićeva jesen i dalje imati potporu Grada i Županije, a dožupan Pal je imao čast proglasiti festival otvorenim.

Predsjednik organizacijskoj odbora Marko Gregur podsjetio je da je Galovićevo pjesništvo nadraslo Podravinu i Hrvatsku te da danas korespondira sa svim vrhovima europske i svjetske književnosti. Kao najveću prednost festivala Gregur drži činjenicu da je on istodobno i duboko ukorijenjen u prošlost i da živi u sadašnjosti, a okrenut je i budućnosti.

Program Galovićeve jeseni nastavlja se danas gostovanjem književnika u Koprivnici, Ludbregu, Đurđevcu i Križevcima.

Veliko finale s proglašenjem dobitnika Galovićeve nagrade za najbolje književno djelo na temu zavičajnosti i identiteta bit će sutra navečer u koprivničkoj knjižnici koja nosi ime našega Frana Galovića.

Galovićevu jesen organizira Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori