Petak, 26. travnja 2024.

Otisnite se u prošlost i posjetite veličanstvene dvorce i palače Mađarske

Susjedna Mađarska zemlja je bogate povijesne tradicije koja se ogleda u njenim spektakularnim dvorcima, palačama, utvrdama, katedralama i drugim arhitektonskim podsjetnicima na burna prošla vremena. Zakoračite u taj svijet prekrasnim trodnevnim izletom od 21. do 23. listopada na koji vas vode Panturist i NIBA Tours. Polazak je zajamčen, a plan puta pročitajte u nastavku.

1. dan, 21.10.2016.: BUDIMPEŠTA

Polazak iz Vinkovaca s autobusnog stajališta u centru u 5,00 sati, iz Osijeka ispred Bille (Trpimirova) u 6,00 sati. Po dolasku u Budimpeštu odlazak do Citadele, pogled na Budim, Peštu, Dunav i brojne mostove. Kraća vožnja do budimskog Kraljevskog dvorca. Šetnja uz dvorac do Ribarske utvrde i crkve kralja Matijaša. Obilazak Pešte autobusom i pješice: Trg Heroja sa spomenikom milenija, Andrassy bulevar, Bazilika sv. Stjepana, Opera, Parlament… Odlazak do pješačke zone Vaci ulice, šetnja središtem grada do poznate slastičarnice Gerbaud i Vorosmarty Ter. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora predlažemo vožnju brodom po Dunavu uz prekrasno osvijetljene spomenike i mostove (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan, 22.10.2016.: VIŠEGRAD, OSTROGON, Gödöllö

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u posjet dvorcima u okolici Budimpešte. Dolazak u VIŠEGRAD, nekadašnju ljetnu palaču slavnog Matije Korvina. Fakultativan posjet muzeju dvorca. Odmor uz kavu na prekrasnoj Višegradskoj uzvisini s pogledom na Dunav. Dolazak u OSTROGON, glavni grad nekadašnjeg Hrvatsko-ugarskog kraljevstva. Razgled Ostrogonske katedrale, najveće mađarske katedrale. Fakultativan posjet muzeju Ostrogonske tvrđave. Nastavak vožnje prema mjestu TATA, u kojem se nalazi istoimeni renesansni dvorac uz samu obalu Starog jezera. Fakultativan posjet muzeju dvorca. U nastavku slijedi vožnja do obližnjeg gradića Gödöllö u kojem se nalazi najimpozantnija barokna građevina Mađarske, dvorac Gödöllö ili često nazvan „Mađarski Versailles“. U II. polovici 19 stoljeća dvorac je bio rezidencija kraljice Elizabete i Franza Josepha. Razgled ovog prekrasnog dvorca otvoriti će nam vrata kraljevskog apartmana, te ostalih prostorija u kojemu je Sissi rado boravila (uz doplatu). Slobodno vrijeme za šetnju dvorskim parkom u kojem se nalazi statua kraljice Elizabete koja je često znala naglasiti kako više voli život u ovom dvorcu nego li u carskom Beču. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan, 23.10.2016.: MARTONVASAR, NADASDLADANY, BALATON

Doručak. Napuštanje hotela i Budimpešte. Odlazak prema MARTONVASARU, jednoj od najljepših mađarskih neo-gotičkih palača. Dvorac okružuje veliki park u engleskom stilu u kojem se nalazi jezero i maleni otočić gdje se svakog ljeta održavaju koncerti Beethovenove glazbe. U sklopu dvorca se nalazi i Beethovenov memorijalni muzej. Moguć posjet muzeju dvorca. Vožnja prema dvorcu NADASDLADANY, najatraktivnijeg mađarskog neo-gotičkog dvorca prepoznatljivog po svojim šiljastim krovovima. Fakultativan posjet muzeju dvorca. Nastavak vožnje prema BALATONU. Slobodno vrijeme za šetnju promenadom i uživanje u „Panonskom moru“. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Cijena po osobi: 740 kn

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz turističkim autobusom prema programu, 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnoj sobi, izleti i razgledi prema programu, stručnog pratitelja tijekom putovanja, troškove organizacije i rezervacije, jamčevinu i osiguranje od odgovornosti.

Više informacija doznajte na internetskim stranicama turističke agencije NIBA TOURS.

 

zatvori