Srijeda, 17. travnja 2024.

Uređuje se dječje igralište na Trgu podravskih heroja

Djelatnici Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac prije deset dana započeli su s uređenjem dječjeg igrališta na Trgu podravskih heroja u Koprivnici. Riječ je o ogralištu koje je nastalo 70-ih godina prošlog stoljeća, a obuhvaća površinu od oko 20.500 kvadratnih metara.

Ukupno će biti postavljeno 15 igrala: Dynamo mreža, ljuljačka zmija, klatilica za dvoje djece, vrtuljak cvjetovi, igralo za provlačenje Stonoga, ljuljačka gnijezdo, Arena set klupa, njihaljka na opruzi Bubamara, klupe, minimondo kombinirana sprava Cherry, ljuljačka za djecu od 1-3 Mala Daisy, njihaljka na opruzi za djecu od 1-3 Pčela, kreativno motorički trokut Wilne, školica od lijevane gume i kombinirani sistem za igru Gwala.

Na igralištu se nalazi i prostor za sportske aktivnosti, mali nogomet i odbojku na pijesku.
Sva dječja igrala prilagođena su ergonomskim zahtjevima i visokim standardima ukupnog psihofizičkog razvoja djece raspodijeljena za dob djece od 1 – 3 godina, 3 -7 godina i od 7 godina na više.

Za uređenje i opremanje dječjeg igrališta proveden je postupak javne nabave te je izabrana najpovoljnija ponuda (tvrtka Regoč d.o.o. iz Zagreba) za što je Grad Koprivnica osigurao 749.230,53 kn bez PDV-a dok je GKP Komunalac zadužen za betonske i zemljane radove te cijelu koordinaciju izvođenja radova.

Sva igrala za dječje igralište izrađena su po europskim standardima o sigurnosti, posjeduju ateste i certifikate te omogućavaju korisnicima zadovoljavanje svih njihovih potreba, interesa i želja. Elementi koji su ugrađeni pružaju mogućnost igre različitih dobnih skupina od 1-15 godine i djece u integraciji posebnih potreba. Multifunkcionalnost (sadržaja i funkcija) igrala omogućava da djeca doživljavaju svijet oko sebe putem igre i pokreta, a time i osjetila.

Ispod i oko svakog igrala na kojima postoji opasnost od pada, a sve u skladu sa sigurnosnim pojasom, postavit će se zaštitna antitraumatska podloga koja je otporna na vremenske uvjete i zadovoljava higijenske standarde.

Uređenje novog dječjeg igrališta, osim što će uveseljavati male stanovnike grada Koprivnice i njihove roditelje tijekom čitave godine upotpunit će sadržaj i uljepšati vizuru kvarta te otići još korak dalje ka definiranju grada Koprivnice kao Grada prijatelja djece, stoji u priopćenju iz Komunalca.

zatvori